Hjemmelaget hasselnøttsjokolade
22. mars 2011
100 g 72% sjokolade 100 g melkesjokolade 50 g hasselnøtter 4 ss cointreau Kok opp vann og ha nøttene i vannet i ca 5 min. Skyll i iskaldt vann. Ta av skallet og mos nøttene i en blender til en jevn og fin masse. Ha i cointreauen og bland godt. Hakk sjokoladene i små biter og smelt i vannbad. Bland…
Ananas og banansorbé
16. mars 2011
½ ananas 1 moden banan 2 pasjonsfrukter 100 g sukker 1 dl vann 1 lime Kok opp sukker og vann og sett kaldt. Skrell ananas og banan, og kutt de i grove biter. Del pasjonsfruktene i to og ta ut innmaten. Kjør bananer, pasjonsfrukt, spe til med sukkerlake i foodprocessor til en jevn masse. Sil det…
Bær trifle
19. februar 2011
6 gelantinplater 5 dl vaniljesaus 3 dl kesam vanilje 1 sitron (saft og skall) 200 g frosne blåbær 200 g frosne bringebær 4 ss sukker 1 kakebunn Rom Vask sitronen godt og rasp sitronskallet (kun det gule) på et fat, press sitronen og ha saften klar. Del kakebunnen i tre tynne deler og sprinkle den…
Sitrus og honningpannacotta
8. februar 2011
2 dl melk 6 dl fløte 2 dl yoghurt narturell 1 dl honning 1 dl mangosaft 1 sitron 6 plater gelantin 1 vaniljestang 3 ss sukker Legg gelantinplatene i kaldt vann. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene og ha alt oppi sammen med melk og fløte i en kjele, og kok opp mens du hele tiden rører litt i…
Kald sjokolade-dessert
1. februar 2011
175 g mørk sjokolade 3 dl kremfløte 1,5 dl kremost 2 ss melis 2 ss dessertvin Hell fløten i en stor bolle og pisk den til den er stiv. Vend inn kremost og melis, og hell halvparten av blandingen i en egen bolle. Rør rør inn dessertvinen i den ene blandingen. Kutt sjokoladen i små biter og smelt i…
Ovnsbakt ananas med chili
27. november 2010
1 hel ananas 2 ss honning 2 ss vann 1/2 dl limesaft 1/2 rød chili 1 vaniljestang Skrell ananasen og del den i fire. Skjær bort midtstilken. Legg ananasbåtene i en liten ildfast form. Press limesaft og bland det sammen med honning og vann. Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha i honningblandingen.…
Varm jordbærsuppe med hjemmelaget vaniljeis
7. oktober 2010
2 stk kurv jordbær 1 stk sitron (saften) 7 ss sukker 1 ts vaniljesukker Vask og rens bærene, kutt i mindre biter og legg i en gryte sammen med sukkeret. Varm opp forsiktig og rør jevnt. Ha i saften av en sitron. Bruk gjerne en stavmikser for å få røren jevn og glatt. Serveres lunken. vaniljeis 100…
Rødgrøt med lettpisket fløte
28. juni 2010
250 g jordbær 250 g bringebær 150 g rips 1,5 dl vann 1,5 dl sukker 1 vaniljestang 2 ss potetmel lettpisket fløte 2 dl fløte 3 ss sukker 1/2 vaniljestang Hell bærene (friske eller frosne) sammen med vann, sukker og vaniljestang (frø og stilk) sammen i en kjele. Kok opp og la det trekke i noen…
Appelsinparfait med friske bær
23. mai 2010
300 g 40% mørk sjokolade 150 g usaltet smør 5 eggeplommer 5 eggehviter 100 g melis 6 cl espresso 3 gelantinplater 3 ss Grand Mariner 1 appelsin Vaniljesaus blåbær bringebær Smelt sjokoladen i vannbad og smøret i en egen panne. Rør inn eggeplommene. Legg gelantinen i vann. Lag en espresso og bland…
Sjokoladeparfait med friske bær
19. mai 2010
100g mørk sjokolade (56% kakao) 30 g sukker 25 g Grand Marnier 3 eggeplommer 2,5 dl kremfløte Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad. Pisk sukker, Grand Marnier og eggeplommene til eggedosis. Pisk kremfløten til krem. Vend inn eggedosisen i sjokoladen og bland det godt sammen. Vend inn kremen…
Hjemmelaget sjokoladepudding
14. mai 2010
En gammel favoritt fra barndommen er sjokoladepudding med jordbærgele og vaniljesaus. Siden jeg ikke har funnet annet enn den ferdiglagede sjokoladepuddingen i butikken i det siste, som jeg ikke er så fan av, så har jeg funnet en god oppskrift på en hjemmelaget sjokoladepudding medfulgt av Freias…
Sitronparfait
21. april 2010
4 sitroner 4 eggeplommer 3 ss melis 4 dl kremfløte Press saften av sitronene og ha det i en gryte, reduser vesken til det halve. Mens saften koker kan du piske eggeplommene og melis i en stålbolle. Sett bollen over vannbad på medium varme og fortsett å piske massen til den blir lett, luftig og…