Torskeloin med blomkålpurè
26. november 2013
Denne enkle og sunne forretten tar ikke lange tiden å lage. Gode råvarer og 1 1/2 times tid på kjøkkenet er alt som skal til. Å tilberede fisken og grønnsakene tar kortest tid, så begynn gjerne med sausen. 400 g torskeloin grønne erter brekkbønner 1 neve sukkererter Tørk av torskeloinen med et…
Auberginboller
11. september 2013
Ja, du leste riktig! Auberginerboller, kjempedigg og sunt. Oppskriften er fra boken "To Grådige Italienere", hvor jeg har funnet flere gode oppskrifter. Denne kan være en fin forrett, som her, eller du kan servere den til middag med fersk pasta. til 4 personer 2 auberginer 60 g tørt brød 3 ss…
Mango og kyllingsalat
13. juni 2013
Her får du oppskriften til en kjempefrisk sommerrett. Jeg klarte ikke å stoppe å spise denne saftige og gode retten før tallerkenen var skrapet. til 4 personer 2 stk kyllingfileter 2 stk mango 1 vårløk 1 lime 1/2 fersk chili 1 neve fersk spinat 1 liten hjertesalat 1 neve koriander 2 dråper…
Pai med bacon og spinat
4. mai 2013
Denne paien er det kona som skal ha æren for å ha laget, en fantastisk sunn og god pai. Den ble fortært sist helg på en dag som ga lovnader om en snarlig sommer. bunn 150 g meierismør 3 dl hvetemel 2 ss vann Bland romtemperert smør, hvetemel og vann sammen og elt med hendene til en fast og fin…
Ovnsbakt Kveite med potetstuing
1. januar 2013
til 4 personer 800 g kveite 1/2 kg mandelpoteter 3 fedd hvitløk 1 flaske Wit øl 2 dl vann 2 dl matfløte Vask og tørk kveiten, og del i passe tynne fileter. Smør en ildfast form med smør, ha i litt olje og salt i bunnen. Legg i filetene og sett til side. Skrell potetene og del de opp i terninger…
Blomkålsuppe med sjøkreps
2. desember 2012
til 4 personer 2 blomkålhoder 8 sjøkreps 1 L fiskekraft 2 ss olivenolje 3 dl fløte salt pepper Skyll blomkålhodene i kaldt vann og del opp i små buketter. Legg alt i en stor gryte sammen med fiskekraften og kok opp. Når kraften koker tar du ut 1/3 del av blomkålen, legg den på en tallerken så…
Bakt torskeplomme på ruccola
24. oktober 2012
til 4 personer 250 g torskeplomme 1/2 granateple Ruccola extra fine olivenolje 100 g usaltet smør 4 ss soyasaus 3 cm ingefær 2 stk sjalottløk 1 stk lime gressløk Torskeplomme er torskens indrefilet. Får du tak i hele fisken sitter den øverst i ryggen. Skyll og tørk torskeplommen, skjær i passende,…
Kamskjell i fløtesaus
21. oktober 2012
Her er det bare å ha gjestene klare ved bordet, for denne forretten er ferdig på 3 minutter, og den skal serveres straks. til 4 personer 8 kamskjell (m/rognpose) 2 dl fløte 2 ts safran 1 ss smør 1 sjalottløk 1 dl hvitvin 2 ss solsikkeolje Salt og pepper Bruk gjerne ferske skjell selv om de er…
Crostini med krabbe og paprikarøre
30. september 2012
til 8 personer 8 stk krabbeklør 1 baguett (til crostinis) persilleblader paprikarøre 5 pimientos (syltet paprika) 2 ss majones 1 klype kajennepepper 1 ts sitronsaft 2 ss olivenolje Rens krabbeklørne og ha de i en bolle (pass på at du ikke får med biter av krabbeskjellet). Tørk paprikaen med papir…
Bakt ishavsrøye på asparges
31. desember 2011
til 4 personer 400 g ishavsrøye-filet 4 ss lakserogn kål og asparges 1 lite kålhode 12 grønne asparges 1/2 lime 1 dl hvitvin 1 dl fløte 50 g usaltet smør 2 ss hakket gressløk Kok inn hvitvinen til det nesten ikke er noe igjen. Ha i fløte og kok opp. Ha i finsnitted kål og hele asparges og la det…
Røstipoteter med ishavskaviar
16. mai 2010
2 mellomstore, kokte poteter 4 mellomstore, rå poteter 1 gulrot 1 egg salt pepper usaltet smør seterrømme ishavskaviar rødløk I stedet for gulrot kan du bruke en annen grønnsak som f.eks kålrot eller knollselleri. Skrell og riv rå og kokte poteter og bland de med litt egg, smør, gulrøtter, salt…
Bruschetta de Brolio
2. mai 2010
4 tomater 1 rødløk 1/2 pakke bacon 1 ss fersk ingefær 2 fedd hvitløk hjemmelaget grovbrød smør gressløk Skjær baconet i små terninger og fres de i en panne til de er passe stekt. Ta av pannen. Finhakk tomater, løk og ingefær. Bland sammen i en bolle sammen med baconbitene (få med søet). Finhakk…