Andebryst med pærer og neper

Det nærmer seg tid for guttegjengen å møtes for middag og vin. 5 retter, enda flere viner, god stemning. Denne anden ble testet i forkant av den store kvelden, og den skuffet ikke. Super mørt kjøtt som smelter på tungen, saftige biter med pærer, aromasopp, blomkålpurrè og en himmelsk rødvinssaus…

Les mer


Ovnstekt Stangekylling med sopprisotto

Jeg har tidligere laget en meget god rett, Indisk kyllingsuppe, innsendt av Marius Søbye. Denne gangen er det hans oppskrift på ovnstekt kylling med risotto som gleder smaksløkene. 1 hel Stangekylling (ca. 1,7 kg) 2 kvister fersk rosmarin 1 ts paprikapulver 1 ts chilipulver 200 g godt smør 4 fedd…

Les mer


Kylling med sataysaus og nudlesalat

5 kyllingbryst flytende honning frisk koriander 1 frisk rød chili 1/2 hvitløksfedd 3 ss grov peanøttsmør soyasaus ingefær 1 lime Ha koriander, chili, hvitløk, peanøttsmør, ingefær, soyasaus, revet limeskall og saften fra 1 lime, litt vann i en bolle og kjør med en stavmikser. Smak til med salt og…

Les mer


Andebryst med olivensaus

til 4 personer 2 andebryst (à 150g) 2 ts korianderfrø 2 ts svart pepperkorn 2 ts maldonsalt 2 hvitløksfedd salt Gni andebrystene inn med en blanding av knust pepper, korianderfrø og salt. Ta skallet av og knus hvitløken med flatsiden på en kniv. Varm opp en stekepanne på middels varme med smør,…

Les mer


Ærfugl

til 2 personer 2 stk ærfuglbryst 1 ts spisskummin 2 ss godt smør salt og pepper Salte og pepre kjøttet før det freses på middels varme i smør og spisskummin i en stekepanne. Gi det 1 min på hver side. Ta kjøttet av pannen og la det hvile mens ovnen varmes opp til 200°. Sett kjøttet i ovnen og la…

Les mer


Andebryst med appelsinsaus

til 4 personer 4 andebryst druekjernolje smør salt og pepper Tørk og krydre andebrystene, skjær tre snitt i skinnsiden, og la de ligge i romtemperatur. Ha smør og olje i en stekepanne og sett den på sterk varme. Stek brystene med skinnsiden ned i 6min før du snur de og steker videre i 5 min. La de…

Les mer


Kyllingfilet med parmaskinke og urter

4 kyllingfileter 4 skiver parmaskinke 2 egg 100 g parmesanost 1 dl frisk timian 1 dl frisk salvie 1 ss balsamico-eddik salt & pepper landbrød Pisk eggene sammen med salt og pepper, finhakk fersk timian og salvie og ha i blandingen, pensle kyllingfiletene med det hele og rull i finrevet…

Les mer


Fyldig bryst

Søndagsmatforslaget til Marit Røttingsnes Westlie i Dagbladet den 1/8 var så innbydende at jeg forsøkte meg på retten selv. 4 kyllingfileter 1 rød paprika 1 gul paprika fersk mozzarella 2 pakker bacon salt og pepper smør Sett grillelementene på ovnen på høy varme (200°). Fjern kjernehusene på…

Les mer


Kylling i eple og karrisaus

1 stange kylling eller kyllingfileter salt og pepper 1/2 dl solsikkeolje 2 finhakket løk 4 fedd finhakket hvitløk 2 grønne epler 1 ss karripulver 2 dl eplemost 2 dl kyllingkraft 2 tomater Del kyllingen i passe store porsjonsstykker. Tørk godt av kyllingen med kjøkkenpapir, salte og pepre stykkene…

Les mer


Kyllingfilet i soyasaus og sitrongress

4 kyllingfileter 1/2 dl solsikkeolje 1 dl ketjap manis 1/2 dl soyasaus 1 dl vann 2 ss sesamolje 1 sitrongress i biter 2 fedd hvitløk i skiver 1/2 lime Tørk godt av filetene og brun de i olje i en stekepanne. Bland sammen ketjap manis, soyasaus, vann, sitrongress og hvitløk. Kok opp sammen med…

Les mer


Knasende god kylling

Denne oppskriften kommer fra Arne Brimi, som jeg hadde den glede å besøke på Vianvang under innspilling av matprogramet Brimi og Lian for TV2 for noen år siden. 1 hel kylling 6 nypoteter 2 banansjalottløk olivenolje pepper salt fersk timian Del kyllingen i fine porsjonsstykker ved å skjære av…

Les mer


Lime-marinert, bacon surret, kylling m/risotto

4 stk kyllingfileter 1/2 lime rapsolje soyasaus ingefær salt og pepper bacon Tørk godt av kyllingfiletene og legg de i en pose, hell over litt rapsolje, riv i limeskallet (kun det grønne), press limesaften over, skjær en god bit med ingefær og ha i salt og pepper. Marinèr i minst 2 timer, helst…

Les mer