Sjokoladekake med hasselnøtter

En mektig sjokoladekake med en noe uvanlig kryddersammensetning. Oppskriften er hentet fra Sverre Sætres bok, Sverres Sjokolade. 150 og 100 g sjokolade (70% kakao) 150 g hasselnøtter 200 g sukker 250 g smør 7 egg 120 g hvetemel 10 g malt kanel 10 g malt ingefær 3 g malt anis 15 g kakaopulver Kle…

Les mer


Ingefærtriffle med pasjonsfrukt

Dette er en superenkel dessertkake som smaker helt utmerket og den tar ikke lang tid å lage. 500 g sukkerbrød 8 pasjonsfrukter 1,5 dl ingefærøl 1,5 dl sherry 6 dl kremfløte 4 ts melis vanilje-essens Bryt sukkerbrødet i biter og legg halvparten på et fat med lav kant. Hell halvparten av ølet og…

Les mer


Fruktterte

oppskrift: Eivind Landsvik bunn 220 g mel 200 g mykt smør 100 g mandler 100 g melis 20 g kakao Mal mandlene, tilsett alt det tørre og til slutt smøret. Elt deigen for hånd til den har en fast konsistens. La den så hvile i kjøleskapet i 30 min. Bak ut deigen og trykk den ut i en terteform. Stek…

Les mer


Naboens ostekake

oppskrift: Kåre Sponberg 1 beger lettrømme 1/3 liter kremfløte 500 g snøfrisk 1 pk sitrongele (freia) 1 pk Bixit havrekjeks 200 g smør 3 egg Sett smøret til smelting, og knus kjeksene med hendene i mellomtiden. Bland inn smøret og jevn blandingen inn i en kakeform. Kok opp halvparten av vannet…

Les mer


Sitronterte

til 8 personer 2 dl malte mandler 5 dl hvetemel 2 ss sukker 2 ts revet sitronskall 150 g smør 1 eggeplomme Bland malte mandler, hvetemel, sukker og sitronskall i en bolle. Smuldre inn smøret med hendene til en kornet blanding. Elt inn eggeplommen i deigen og tilsett litt vann hvis deigen blir litt…

Les mer


Sjokoladeterte

oppskrift: Eivind Landsvik bunn 220 g mel 200 g mykt smør 100 g mandler 100 g melis 20 g kakao Mal mandlene, tilsett alt det tørre og til slutt smøret. Elt deigen for hånd til den har en fast konsistens. La den så hvile i kjøleskapet i 30 min. Bak ut deigen og trykk den ut i en terteform. Stek…

Les mer


Nøttekake med sjokolade og krem

bunn 5 mellomstore egg 4 dl melis 2 ts bakepulver 5 dl hasselnøtter Kjør nøttene uten skall (blansjerte) i en kjøkken-maskin til de er grovmalte. Bland sammen nøtter, bakepulver og 1 dl melis. Pisk eggene til eggedosis sammen med resten av melisen. Vend nøtteblandingen inn i eggedosisen med en…

Les mer


Nøttekake

til 6 personer 150 g hasselnøttkjerner 110 g sukker 4 egg 15 g rosiner 5 cl cognac La rosinene trekke i cognacen noen timer, minst. Helst over natten. Rist nøttene i ovnen i ca 20 min på 180°. Ta de ut og gni av skallet med et håndkle. Kjør nøttene i en kjøkken-maskin til de er grovmalte. Evnt. kan…

Les mer


Sjokoladeparfaitkake med nøttebunn

nøttebunn 150 g mandler 150 g melis 4 eggehviter Mal mandlene i en kjøkkenmaskin, bland inn melis. Stivpisk eggehvitene og bland den forsiktig inn. Stek i smurt form (22-24 cm i diameter) ved 160 °C i 30-35 min. For en tid tilbake fant jeg en kombinert kakeform og kakefat som er veldig grei å…

Les mer


Sitronsjokoladekjeks

175 g smør 300 g sukker 1 egg, vispet 350 g hvetemel 25 g mørk sjokolade 1 sitron Denne oppskriften er ikke vanskeligere enn at min eldste sønn, Emil på 14 år, gjorde det hele på egen hånd. Resultatet kan sees på bildet, og kjeksene smakte utmerket. Rør smør og sukker sammen i en bolle til massen…

Les mer


Müsliboller

Saftige og sunne boller av fuktig deig som bare skal røres sammen og heve litt lenger enn vanlig. 3 dl müsliblanding med rosiner, fiken og gresskarkjerner 5 dl kokende vann 60 g tørkede tranebær 1 dl crème fraiche 15g gjær 1 ss flytende honning 2 ss rapsolje 2 ts salt 1/2 appelsin (saft og revet…

Les mer


Eplekake

  150g smør 150g sukker 150g hvetemel 3 egg 2ts bakepulver 2ts vaniljesukker 3-4 epler sukker og kanel   Rør smør og sukker hvitt og porøst. Ta i eggene, ett av gangen. Rør godt mellom hver gang. Sikt inn vekselvis  hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i røren, til den er fin og jevn.…

Les mer