Sjokoladekake med hasselnøtter
10. april 2013
En mektig sjokoladekake med en noe uvanlig kryddersammensetning. Oppskriften er hentet fra Sverre Sætres bok, Sverres Sjokolade. 150 og 100 g sjokolade (70% kakao) 150 g hasselnøtter 200 g sukker 250 g smør 7 egg 120 g hvetemel 10 g malt kanel 10 g malt ingefær 3 g malt anis 15 g kakaopulver Kle…
Ingefærtriffle med pasjonsfrukt
23. september 2012
Dette er en superenkel dessertkake som smaker helt utmerket og den tar ikke lang tid å lage. 500 g sukkerbrød 8 pasjonsfrukter 1,5 dl ingefærøl 1,5 dl sherry 6 dl kremfløte 4 ts melis vanilje-essens Bryt sukkerbrødet i biter og legg halvparten på et fat med lav kant. Hell halvparten av ølet og…
Fruktterte
2. mai 2012
oppskrift: Eivind Landsvik bunn 220 g mel 200 g mykt smør 100 g mandler 100 g melis 20 g kakao Mal mandlene, tilsett alt det tørre og til slutt smøret. Elt deigen for hånd til den har en fast konsistens. La den så hvile i kjøleskapet i 30 min. Bak ut deigen og trykk den ut i en terteform. Stek…
Naboens ostekake
9. april 2012
oppskrift: Kåre Sponberg 1 beger lettrømme 1/3 liter kremfløte 500 g snøfrisk 1 pk sitrongele (freia) 1 pk Bixit havrekjeks 200 g smør 3 egg Sett smøret til smelting, og knus kjeksene med hendene i mellomtiden. Bland inn smøret og jevn blandingen inn i en kakeform. Kok opp halvparten av vannet…
Sitronterte
12. mars 2012
til 8 personer 2 dl malte mandler 5 dl hvetemel 2 ss sukker 2 ts revet sitronskall 150 g smør 1 eggeplomme Bland malte mandler, hvetemel, sukker og sitronskall i en bolle. Smuldre inn smøret med hendene til en kornet blanding. Elt inn eggeplommen i deigen og tilsett litt vann hvis deigen blir litt…
Sjokoladeterte
19. februar 2012
oppskrift: Eivind Landsvik bunn 220 g mel 200 g mykt smør 100 g mandler 100 g melis 20 g kakao Mal mandlene, tilsett alt det tørre og til slutt smøret. Elt deigen for hånd til den har en fast konsistens. La den så hvile i kjøleskapet i 30 min. Bak ut deigen og trykk den ut i en terteform. Stek…
Nøttekake med sjokolade og krem
23. januar 2012
bunn 5 mellomstore egg 4 dl melis 2 ts bakepulver 5 dl hasselnøtter Kjør nøttene uten skall (blansjerte) i en kjøkken-maskin til de er grovmalte. Bland sammen nøtter, bakepulver og 1 dl melis. Pisk eggene til eggedosis sammen med resten av melisen. Vend nøtteblandingen inn i eggedosisen med en…
Nøttekake
19. desember 2011
til 6 personer 150 g hasselnøttkjerner 110 g sukker 4 egg 15 g rosiner 5 cl cognac La rosinene trekke i cognacen noen timer, minst. Helst over natten. Rist nøttene i ovnen i ca 20 min på 180°. Ta de ut og gni av skallet med et håndkle. Kjør nøttene i en kjøkken-maskin til de er grovmalte. Evnt. kan…
Sjokoladeparfaitkake med nøttebunn
4. desember 2010
nøttebunn 150 g mandler 150 g melis 4 eggehviter Mal mandlene i en kjøkkenmaskin, bland inn melis. Stivpisk eggehvitene og bland den forsiktig inn. Stek i smurt form (22-24 cm i diameter) ved 160 °C i 30-35 min. For en tid tilbake fant jeg en kombinert kakeform og kakefat som er veldig grei å…
Sitronsjokoladekjeks
28. april 2010
175 g smør 300 g sukker 1 egg, vispet 350 g hvetemel 25 g mørk sjokolade 1 sitron Denne oppskriften er ikke vanskeligere enn at min eldste sønn, Emil på 14 år, gjorde det hele på egen hånd. Resultatet kan sees på bildet, og kjeksene smakte utmerket. Rør smør og sukker sammen i en bolle til massen…
Müsliboller
14. april 2010
Saftige og sunne boller av fuktig deig som bare skal røres sammen og heve litt lenger enn vanlig. 3 dl müsliblanding med rosiner, fiken og gresskarkjerner 5 dl kokende vann 60 g tørkede tranebær 1 dl crème fraiche 15g gjær 1 ss flytende honning 2 ss rapsolje 2 ts salt 1/2 appelsin (saft og revet…
Eplekake
23. august 2009
150g smør 150g sukker 150g hvetemel 3 egg 2ts bakepulver 2ts vaniljesukker 3-4 epler sukker og kanel Rør smør og sukker hvitt og porøst. Ta i eggene, ett av gangen. Rør godt mellom hver gang. Sikt inn vekselvis hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i røren, til den er fin og jevn.…