Asiatisk mangosalat med andebryst

Det begynte med et tilfeldig innkjøp av to fine andebryst og etter litt googling endte jeg opp med en enkel men svært god salat med leskende og saftige smaker til middag. Sausen og andekjøttet hjalp også med å få frem et umiskjennelig preg av umami. Diggbare smaker som ble understreket av den…

Les mer


Short ribs/oksebryst

Veldig enkelt å tilberede, supermørt kjøtt, og sausen.... det må være en av de beste jeg noen gang har laget! Av og til behøver ikke måltidet bestå av for mye ingredienser og denne gangen var det helt perfekt! Valg av vin til maten viste seg også å være av det bedre slaget:) -  -  - til 4……

Les mer


Helstekt entrecòte

Jeg har laget entrecòte mange ganger før men aldri med dette tilbehøret og sausen til. Det skal ikke bli siste gang for dette var svært godt! Restene dagen etter smakte om mulig ennå bedre. - - - Til 4 personer 1 kg entrecote 6 ss rapsolje 6 ss usaltet smør 6 kvaster timian 6 kvaster rosmarin 4…

Les mer


Cote de beauf (Entrecote)

En god middag trenger ikke bestå av for mye dilldall så lenge du har gode råvarer og tilbereder de på best mulig måte, da kan det uansett blir et måltid du sent vil glemme, spesielt med det anbefalte vinfølge! -  -  - til 4 personer 800 g entrecote med ben 40 g bladpersille 3 ss frisk oregano 3 ss…

Les mer


Lammeskank med bakt hvitløk og tomater

Jeg har laget lammeskank på flere måter men denne oppskriften med bakt hvitløk var særdeles velsmakende. Langtidsbaker du hele hvitløk til de nesten er sorte utenpå men myke inni blir de gode og sødmefulle, iblandet i gryten gir den en spesielt god fylde. Oppskriften fant jeg i den fine boken…

Les mer


Høyrygg av storfe

Høyrygg er billig i innkjøp men med denne fremgangsmåten får du et supermørt og saftig stykke kjøtt. Bare gi den 4 timer i ovnen og kjøttet vil bli så mørt at det nesten faller fra hverandre. Med potet og selleri-stappen og en himmelsk god saus, og ikke minst en perfekt vin til var det et måltid…

Les mer


Lammekjøttboller med ricotta og rødbeter

Stadig på jakt etter nye smakskombinasjoner kom jeg over denne artige vrien til kjøttboller. Kokte rødbeter i Chardonnay og hønsekraft og kjøttboller med ricotta! Overraskende godt var det, moro å lage, godt og spise. Ikke minst med vinen fra Bernhard Hubert til, superdigg! -  -  - til 4 personer…

Les mer


Urtetrekt indrefilet

Det hele begynte med et stykke flott indrefilet av okse fra Lilletøyen Kolonial. I søken etter hvordan å tilberede den bladde jeg gjennom Allers 3 retters middagsfest, hvor bildet av surret kalvefilet med rosmarin fikk meg til å tenke på en metode av Arne Brimi jeg hadde brukt før. Å surre kjøttet…

Les mer


Marokkansk vegetargryte (nesten)

Hva er det til middag i dag da? Jeg hadde ikke planlagt noe, men hadde et par portobellosopp liggende. På vegetarbloggen fant jeg en fin oppskrift som jeg ville prøve meg på. Men siden vi var fire sultne sjeler kunne det fort bli litt lite med to sopper på deling, selv om de var av høvelig…

Les mer


Langtidsstekt Hjort

Fra jaktlaget på Austrheim vanket det hjortekjøtt som jeg etter beste evne utbeinet fra låret på dyret. Det ble lagt til langtidssteking i ovnen og servert til sultne familesjeler, akkompagnert av en utmerket vin, spansk sådan. Det ble en bra match! - - - til 4 personer 900 g hjortekjøtt (lår)…

Les mer


Dievole Novecento Chianti Classico Riserva 2014

At det er klasseforskjell på denne Chianti Classicoen er det ikke noe tvil om. Den står ut blant de mange av sorten, er ekstremt flørtende og velsmakende, og er en glede å ha i glasset! -  -  - I hjertet av Toscana, 1 times kjøretur sør for Firenze, finner du Dievole, som med sine totalt 400…

Les mer


Påskelam

Lammelåret ble stekt på indirekte varme på utegrillen, en metode jeg etterhvert har benyttet meg av mange ganger,  kjøttet blir fantastisk mørt og godt på denne måten. Planen var egentlig å grave låret ned i bakken ala "Far min sitt kjøkken", men i siste instans ble det nedstemt. Det var noe med…

Les mer