Asiatisk mangosalat med andebryst
2. desember 2023
Det begynte med et tilfeldig innkjøp av to fine andebryst og etter litt googling endte jeg opp med en enkel men svært god salat med leskende og saftige smaker til middag. Sausen og andekjøttet hjalp også med å få frem et umiskjennelig preg av umami. Diggbare smaker som ble understreket av den…
Short ribs/oksebryst
26. november 2022
Veldig enkelt å tilberede, supermørt kjøtt, og sausen.... det må være en av de beste jeg noen gang har laget! Av og til behøver ikke måltidet bestå av for mye ingredienser og denne gangen var det helt perfekt! Valg av vin til maten viste seg også å være av det bedre slaget:) - - - til 4……
Helstekt entrecòte
19. november 2022
Jeg har laget entrecòte mange ganger før men aldri med dette tilbehøret og sausen til. Det skal ikke bli siste gang for dette var svært godt! Restene dagen etter smakte om mulig ennå bedre. - - - Til 4 personer 1 kg entrecote 6 ss rapsolje 6 ss usaltet smør 6 kvaster timian 6 kvaster rosmarin 4…
Cote de beauf (Entrecote)
17. september 2022
En god middag trenger ikke bestå av for mye dilldall så lenge du har gode råvarer og tilbereder de på best mulig måte, da kan det uansett blir et måltid du sent vil glemme, spesielt med det anbefalte vinfølge! - - - til 4 personer 800 g entrecote med ben 40 g bladpersille 3 ss frisk oregano 3 ss…
Lammeskank med bakt hvitløk og tomater
12. februar 2022
Jeg har laget lammeskank på flere måter men denne oppskriften med bakt hvitløk var særdeles velsmakende. Langtidsbaker du hele hvitløk til de nesten er sorte utenpå men myke inni blir de gode og sødmefulle, iblandet i gryten gir den en spesielt god fylde. Oppskriften fant jeg i den fine boken…
Høyrygg av storfe
29. januar 2022
Høyrygg er billig i innkjøp men med denne fremgangsmåten får du et supermørt og saftig stykke kjøtt. Bare gi den 4 timer i ovnen og kjøttet vil bli så mørt at det nesten faller fra hverandre. Med potet og selleri-stappen og en himmelsk god saus, og ikke minst en perfekt vin til var det et måltid…
Lammekjøttboller med ricotta og rødbeter
22. januar 2022
Stadig på jakt etter nye smakskombinasjoner kom jeg over denne artige vrien til kjøttboller. Kokte rødbeter i Chardonnay og hønsekraft og kjøttboller med ricotta! Overraskende godt var det, moro å lage, godt og spise. Ikke minst med vinen fra Bernhard Hubert til, superdigg! - - - til 4 personer…
Urtetrekt indrefilet
13. juni 2018
Det hele begynte med et stykke flott indrefilet av okse fra Lilletøyen Kolonial. I søken etter hvordan å tilberede den bladde jeg gjennom Allers 3 retters middagsfest, hvor bildet av surret kalvefilet med rosmarin fikk meg til å tenke på en metode av Arne Brimi jeg hadde brukt før. Å surre kjøttet…
Marokkansk vegetargryte (nesten)
7. mars 2018
Hva er det til middag i dag da? Jeg hadde ikke planlagt noe, men hadde et par portobellosopp liggende. På vegetarbloggen fant jeg en fin oppskrift som jeg ville prøve meg på. Men siden vi var fire sultne sjeler kunne det fort bli litt lite med to sopper på deling, selv om de var av høvelig…
Langtidsstekt Hjort
6. januar 2018
Fra jaktlaget på Austrheim vanket det hjortekjøtt som jeg etter beste evne utbeinet fra låret på dyret. Det ble lagt til langtidssteking i ovnen og servert til sultne familesjeler, akkompagnert av en utmerket vin, spansk sådan. Det ble en bra match! - - - til 4 personer 900 g hjortekjøtt (lår)…
Dievole Novecento Chianti Classico Riserva 2014
27. september 2017
At det er klasseforskjell på denne Chianti Classicoen er det ikke noe tvil om. Den står ut blant de mange av sorten, er ekstremt flørtende og velsmakende, og er en glede å ha i glasset! - - - I hjertet av Toscana, 1 times kjøretur sør for Firenze, finner du Dievole, som med sine totalt 400…
Påskelam
2. april 2017
Lammelåret ble stekt på indirekte varme på utegrillen, en metode jeg etterhvert har benyttet meg av mange ganger, kjøttet blir fantastisk mørt og godt på denne måten. Planen var egentlig å grave låret ned i bakken ala "Far min sitt kjøkken", men i siste instans ble det nedstemt. Det var noe med…