Grillet indrefilet av svin med plommekompott
20. mai 2015
Dagens enkle, men dog så gode rett, er hentet fra siste utgave av Maison Mat & Vin. Det var lørdag og jeg trengte noe passende mat til nabofestens 17. mai bord. Det tok ikke lang tid å bestemme seg for å lage retten, og som tenkt ble det en flott rett med en innertier av en øl til. til 4…
Indrefilet av okse
5. mai 2015
Indrefeilet og ytrefeilet stod det på lappen hos den nye lokale kjøttbutikken. Hehe, men det var ikke mye feil med kjøttet, svært mørt og fint var det. Prisen var det ikke noe å si på, heller. Jeg kjøpte et helt ferskt lammelår derfra forrige uke som etter å langsomt ha grillet det på indirekte…
Ytrefilet av svin med risotto
29. april 2015
Ikke så mye smak i selve kjøttet sa kona, men veeldig god saus, risotto og purre da:) Må ha glemt å krydre kjøttet før det ble lagt i vannbad! Sjøl helte jeg godt med saus over og digget smakene det hele ga i harmoni, og når vinen spilte på lag som her var det greit å være fornøyd med resultatet.…
Indrefilet av storfe
14. mars 2015
Metoden med å trekke kjøttet i kraft har jeg prøvd med hell før. Den gangen var det Brimis urtetrekte indrefilet, nå var det Gordon Ramsays forslag med å trekke kjøttet etter det var først brunet, i kyllingkraft. Resultatet ble også denne gang et saftig og velsmakende stykke kjøtt. Et digg måltid…
Kje / lammegryte
4. mars 2015
For noen uker siden hadde jeg et et lite bloggertreff på mitt kjøkken med Geir fra "Far min sitt kjøkken", noe som blant annet resulterte i et saftig og godt grytemåltid. til 4 personer 1 kg bog fra kje eller lam 2 ss olivenolje 3 fedd hvitløk 1 grønn paprika 1 gul paprika 1 rød paprika 1 stor……
Bibringe med rotfrukt og polenta
25. februar 2015
Bibringe kommer fra brystbenet fra storfe og brukes vanligvis til suppekjøtt eller til å koke kraft på. Men langsteker du det, som her, får du et saftig og velsmakende kjøtt. Kjøp litt mer kjøtt enn du pleier siden kjøttet har en del bein og fett. 1,7 kilo kostet omtrent 175.- kr, ikke dyrt for et…
Mørbrad med soppbèarnaise
21. januar 2015
I oppskriften til Trond Moi og Toralf Bølgens bok, "Kjøtt&Vin", skulle det egentlig være elgbiff, men utvalget var ikke det største i butikken jeg såvidt rakk før de stengte. Derfor ble det mørbrad. Ikke for det, mørbrad er et bra mørt og saftig stykke kjøtt også. Den ligger i bakparten på…
Årets mest minneverdige måltider
30. desember 2014
Det har vært mange gode måltid gjennom året og mange som minnes med glede. Det er ikke lett å kun plukke ut en håndfull retter, men de som er tatt med her, har gitt noen de beste kombinasjonene mellom mat og vin. Kveitefilet i kremet spinat Ikke bare er den en fryd for øyet, den er en ordentlig…
Ovnstekt svinenakke
12. november 2014
Svinenakke kan brukes til mer enn bare pulled pork. Her har den fått 2 timer i ovnen med hvitvin og urter. Resultatet ble et utsøkt måltid om jeg må si det sjøl. Kjøttet ble mørt som bare det og sausen overraskende fyldig og frisk på en gang. Sammen med resten av tilbehøret og vinen ble det i…
Lammestek i erter
16. september 2014
Jeg liker å prøve nye matsammensetninger, og når det gir et så godt resultat som her, er det moro. Det saftige lammekjøttet, den fyldige smørsausen og et friskt spark fra salsa verden, gav absolutt gjenklang i smaksløkene rundt bordet! Ikke tok det noe tid å tilberede maten heller, 1 time er godt…
Oksehalegryte
24. august 2014
Oksehale får du til en rimelig penge hos slakteren eller i frossen tilstand hos OBS for eksempel. Koker du kjøttet over lang tid får du et herlig måltid, som her. Fyr opp gryten en formiddag, dra på trening, les en bok eller finn en vin som kan gå til maten, mens kjøttet lager seg selv. Det er i…
Pulled pork sandwich
12. august 2014
Det finnes mange oppskrifter på Pulled Pork derute og jeg lurte en stund på om det var nødvendig med en til. Men jeg fant ikke den som passet meg best, så etter endel prøving og feiling, kom jeg frem til en kombinasjon som smaker supergodt. Fordelen med å ha brukt litt ekstra tid på denne er at…