Indrefilet med rødvinsglasert løk

til 4 personer 800 g indrefilet okse 20 hele pepperkorn rapsolje 20 stk stjerneløk 5 ss sukker 2 ss balsamico eddik 5 ss rødvinseddik 1 dl rød matvin 2 ss usalted smør 1/2 l oksekraft 20 stk knekkbønner Skrell og kok løkene i lettsaltet vann i noen minutter til de begynner å mørne. Avkjøl i kaldt…

Les mer


Ølbiff med søtpotet og fennikel

til 4 personer 800 g ytrefilet av okse 1 flaske Aass bayer øl 1/2 ts salt 2 ss smør 10 hele pepper Legg biffene i en zipplockpose med øl, salt og pepper. Sug ut luften med et sugerør og la den marinere i kjøleskapet over natten. Tørk av biffene, krydre de med pepper og stek de i olje og smør i en…

Les mer


Ytrefilet av hjort

til 4 personer 800 g ytrefilet, hjort 10 stk hele pepper, sort 10 stk hele pepper, rød 5 stk hele einebær 2 ss sitron-olje 1 kvist frisk timian salt Ta kjøttet ut fra kjøleskapet ca 1 1/2 time før det skal stekes. Støt pepper og einebær i en morter og bland inn finkuttet timian, salt og olje.…

Les mer


Gryterøkt elg med rotgrønnsaker

til 4 personer 1 kg ytrefilet av elg 2 ts grovmalt pepper 2 ts frisk rosmarin 5 ts salt aluminiumsfolie Pepre kjøttet og sett i ovnen i et ovnfast fat i 5 timer på 55 grader.  Når kjøttet har en kjernetemperatur på 58° kan den tas ut av ovnen. Sett den til side og la den hvile. Ta en svær…

Les mer


Ytrefilet av hjort

Til 4 personer 700 g ytrefilet av hjort olje smør 1 kvist frisk timian 2 gulerøtter 1 sjalottløk 1 ss smør grovmalt pepper salt Ta kjøttet ut fra kjøleskapet ca 1 ½ time før det skal stekes. Renskjær fileten for hinner. Varm olje i en stekepanne, tilsett 2 ss smør og stek fileten rundt på alle…

Les mer


Oslo Buco

Dette er en knallgod Oslo-versjon av Osso Buco, med lam i stedet for kalveskank. til 4 personer 1 kg lammebog 1 løk 5 ss mel 4 tomater 1 dl olivenolje 5 hvitløksfedd 3 dl god rødvin 200 g sellerirot 4 gullerøtter 1 appelsin 4 ss sukker 3 bokser plommetomater fersk bladpersille fersk oregano Gjør…

Les mer


Ovnstekt Lammecarè

Til 4 personer 800 g lammecaré 1/2 rødløk 1 gul squash 1 stk purre 10 dadler 20 g mandler marinade 5 fedd hvitløk 1 banansjalottløk 2 ts black pepper 2 ss olivenolje 2 ss fersk salvie 1 ss tørket appelsinskall Skjær carèen på langs, slik at mesteparten av kjøttet blir eksponert. Bland sammen…

Les mer


Entrecot i soppsaus

I går kveld kom en kompis, Kåre, innom med noen flotte entrecot steker. På en time snekret vi sammen dette måltidet med det jeg hadde tilgjengelig på kjøkkenet. Det beste valget av de to vinene vi smakte til var helt klart Villa Cafaggio Chianti Classico 2009. til 2 personer 2  entrecotfileter 12…

Les mer


Lam i appelsinsaus

700 g ytrefilet av lam 4 fedd hvitløk 1 ss rosmarin 1 ss timian 1 ss merian salt & pepper appelsinsaus 3 appelsiner 1 dl sukker 4 ss balsamicoeddik 2 ss smør pepper salt Bland sammen krydderne i litt olje og gni det godt inn i steken. Ha en en blanding av rapsolje, smør og pepper i bunnen av…

Les mer


Grillet indrefilet, okse

til 4 personer 1 kg indrefilet okse salt og pepper Tørk av kjøttet, gni inn nykvernet pepper og salt. Legg kjøttet på grillen, på svak varme, med lokk over i ca. 20 minutter. La den hvile i ca 15 min. uten å dekke den til før du skjærer den opp. Mens jeg ventet på at kjøttet skulle bli ferdig ble…

Les mer


Lammeskank med stekte rotgrønnsaker

En rimelig og velsmakende rett som er lett å lage. for 4 personer 800g lammeskank 400g rotgrønnsaker (søtpotet, gullerot, kassava) 1 aubergin 2 dl hvitvin 4 dl lammekraft 3 ss smør salt og pepper olje til steking Skjær av kjøttet fra benet. Bruk gjerne benet til å lage kraft av til neste middag.…

Les mer


Villsvinstek med hasselbackpoteter

til 6 personer 1,2 kg villsvin NB! På grunn av faren for trikiner må kjøttet fryses (-20° i 2 uker) og/eller gjennomstekes ved at det får en kjernetemperatur på mer enn 68°. Krydre steken med ferskvernet pepper og sett den i stekeovnen på 80° i 10 timer til steken har en kjernetemperatur på 70°.…

Les mer