Ytrefilet av elg
8. februar 2017
Da ble det suksess på matfronten igjen! Det har gått en stund uten for mange matinnslag på bloggen, middagene har vært gode men det er først nå ble jeg fornøyd nok med bildene som ble tatt. Elgretten ble superb, vinen var eksepsjonell! Hovedoppskriften fant jeg hos Smedstuen Gård mens sjysausen…
Årets mest minneverdige måltid
4. januar 2017
Det har blitt færre delte matoppskrifter i året som gikk enn det som er vanlig. Det er delvis fordi noen av bildene ble vraket (er blitt for selvkritisk!), noen ganger har jeg vært fornøyd med kun å lage et godt måltid til familie og venner, og så må jeg medgå at jeg har konsentrert meg litt mer…
Vinpakke del 1
19. november 2016
Når jeg spiser et bedre måltid ute på restaurant velger jeg som regel vinpakke for å teste vinvalgene andre har satt sammen, noen ganger oppdager jeg nye supre sammensetninger mens andre ganger erfarer jeg hvilken jeg ikke skal bruke sammen:) Det er ikke lett å finne den ene vinen som gir den…
Svinecarre
19. oktober 2016
Den lammecarreen var jammen svær tenkte jeg, der fikk jeg jaggu mye for pengene. Glad og fornøyd dro jeg hjem og dro den ut av pakken før jeg stusset litt. På med brillene og leste at det sto svin! Jaja, da lager vi svinecarre i stedet:) Godt ble det og da var det jo ikke så galt allikevel! til 4…
Wagyu (Kobe) Entrecot
25. mai 2016
Jeg var innom den lokale slakteren, Strøm Larsen, her om dagen hvor det med store bokstaver ble annonsert at de hadde fått inn dette spesielle kjøttet fra Kobe i Japan. Etter å ha overveid frem og tilbake om jeg skulle ta meg råd til et stykke, tok nysgjerrigheten overhånd. Med 2200 kroner per…
Lammecarrè med jordskokkpurè
12. mars 2016
Jeg blir aldri lei av lammercarè. Stekt riktig er det så mørt og godt som noe kan bli, dagens middag var intet unntak! til 4 personer potettårn poteter 1 rødløk 2 ss smør 1 fedd hvitløk, finhakket frisk timian salt og pepper Vi begynner like godt med potetene. Vask de godt og skjær de i tynne…
Langtidsbakt oksenakke
17. februar 2016
Etter å ha vært en sving innom den lokale slakteren hvor jeg fant et ferskt og fint stykke oksenakke, kom inspirasjonen til dagens middag etter å ha bladd gjennom Klikk.no. Oppskriften er Bent Stiansen sin, mens jeg har gjort noen små endringer ettersom hva jeg hadde i skuffer og skap. Resultatet?…
Perfekt risotto med entrecot fra reinsdyr
6. januar 2016
Jeg har laget risotto på mange forskjellige måter, men har ikke fått et like godt resultat som når jeg laget den etter Damiano Albertis metode. Ikke bruk kraft, kun lettsaltet vann og en stekepanne med teflon. Enkelt, men genialt. Med langstekt entrecot av reinsdyr, som smelter på tungen, fersk…
Årets mest minneverdige måltider
26. desember 2015
Mens julefreden har senket seg og mange har spist pinnekjøtt, ribbe, torsk og lignende julemat i tråd med tradisjonene, har jeg gjort et dypdykk i årets oppskrifter her på Matogvinnett. Det har vært mange gode måltider gjennom året og mange som minnes med stor glede. Det var ikke lett å kun plukke…
Stuet kalvekjøtt med tagliatelle
14. oktober 2015
Dette begynte som et toretters måltid med mye grisling på kjøkkenet. Den andre retten skulle bli rekesuppe. Innkokt på rekeskall, reker, vin etc. Det duftet godt og smakte bra underveis, men når den var ferdig var den beisk og uspiselig! Da ble heldigvis denne kalvekjøttretten redningen, med gode…
Grillet lammelår med grillet papaya, mango og ananas til
8. juli 2015
Denne saftige og gode salsaen har jeg med stort hell laget noen ganger. Den har smakt fortreffelig til både hjemmelagde pølser, helgrillet lam og grillet lammelår, men den går superfint til hvit fisk også. til 4 personer 2 kg lammelår 2 hvitløksbunter 2 store ss ramsløkpuré 2 store ss salt…
Ettore Germano Hérzu Langhe Riesling 2013
6. juni 2015
Dette er en av nyhetene på Vinmonopolets mai slipp. Den er verd å legge merke til for selv om jeg har smakt veldig mange gode Riesling viner, legger denne seg lett inn i rekken av de mer minneverdige. Familiebedriften Azienda Ettore Germano holder til i Serralunga d`Alba i Piemonte, et kvarters…