Pasta Bolognese
22. juni 2014
Etter en lærerik og fin tur til Alsace med mye god mat og vin er det godt å komme tilbake til eget kjøkken og få prøvd nye oppskrifter. Denne fant jeg i bladet "Delicious" hvor de hadde hatt en konkurranse om den beste bolognesen. Rosie Ramsden vant og her kommer oppskriften med mitt eget vinvalg…
Grillet indrefilet av svin
11. juni 2014
For en måneds tid siden marinerte jeg denne indrefileten og la det i frysen for å ha den til en passende grilldag. Og en bedre dag enn i forgårs (mandag) skal man vente lenge på. Etter en treningstur på racersykkelen til Moss og hjem (133km) på søndagen, var det helt greit med nok en fridag og god…
Svinesautè
23. april 2014
Har du alle ingrediensene klare tar det bare en times tid å lage denne fine og lett spicy retten. Dette er en enkel, smaksrik og rask hverdagsrett. Skeier du ut med litt vin til, for eksempel en Riesling Kabinett, får du et fullendt måltid. til 4 personer 800 g indre- eller ytrefilet av svin 8 dl…
Osso Buco in bianco
11. mars 2014
Osso Buco ("bein med hull") er en spesialitet fra Milano som er laget på kalveskank. Her er retten presentert på den originale måten, jeg har tidligere også laget den med lam og tomatsaus. Oppskriften til den versjonen finner du her. til 4 personer 1 kg kalveskank 2-3 ss hvetemel 1 stor løk 3…
Raspeballer (Klöße)
26. februar 2014
Hvor mange ganger jeg har tatt heisen opp i 6 etasje i den ene av de tre høyblokkene i på Helleneset i Bergen for å besøke min farmor, Rose Marie, eller "Olle Brolle" som vi kalte henne, vet jeg ikke. Men det var ikke få ganger. Besøkene og middagene jeg fikk der sitter som et kjært og godt minne,…
Entrecot de beuf
8. november 2013
For en tid tilbake var jeg på et kurs hos Kulinarisk Akademi i regi av Aperitif. Der lærte jeg blant annet denne supre metoden for å lage entrecote, en av de absolutt bedre oppskriftene på entrecote er jeg har kommet over. Jeg har stekt/bakt entrecoten på denne måten mange ganger etter kurset og…
Helstekt lammelår
16. oktober 2013
Jeg kom over et lammelår på 4 kilo på Bunnpris for 79.- kr kiloet. Akkurat ja, Bunnpris. Låret så ikke så verst ut og prisen var uslåelig, så det ble med meg hjem. Etter å ha blitt behandlet etter oppskriften under, ble det et fantastisk mørt og godt kjøtt. Planen var egentlig å grave låret ned i…
Lofotlam
23. september 2013
Bildet er av gårsdagens middag noen minutter før det ble fortært. Saftig og godt lam fra Lofoten med en kraftig rødvinssaus, fløtegratinerte poeter, rødbetepurè, kantareller, ovnsbakte hvitløk, blansjerte aspargesbønner og gulrot. til 4 personer 1 kg lofotlam 3 fedd hvitløk 2-3 never rosmarin 10…
Indrefilet med hasselbackpoteter
15. juli 2013
til 4 personer 800 g indrefilet av okse salt og pepper Tørk av kjøttet og skjær vekk eventuelle trevler. Legg i ovnen på 90° C i ca 2,5 time til kjøttet har en kjernetemperatur på 64° C. Ta ut av ovnen og la hvile. saus 70 gr sukker 1 dl epleeddik 5 dl oksekraft 3 dl xx rødvin 8 stk sjalottløk 3…
Grillet indrefilet av svin
9. juni 2013
Magasinet NORD er et fint blad hvor jeg finner mye gode matlagingstips. I siste nummer fant jeg oppskriften til potet og tomatsalaten. Med grillet inderefilet og hvitløk, ble det hele en velsmakende lørdagsmiddag. 800 g indrefilet av svin 1 hel hvitløk 1 lime rapsolje soyasaus ferskvernet pepper…
Oksehale med fersk pasta
3. april 2013
Oksehalen ble kjøpt fersk hos Grønland Basar før påske og frosset ned. Vel hjemme fra påskeferie var det bare å ta den ut og la den tine over natten og gjøre den klar for 6 timer i gryten mens vi kunne sitte ute i vår lille byhage og nyte solen. Oppskriften er inspirert fra Heia Mat og Lise von…
Lammecarré med sprø potetskiver, mynte og ruccola
27. mars 2013
Dette er en nydelig og lett liten rett med friske og syrlige smaker til det møre kjøttet. 1 side lammecarré solsikkeolje salt og nykvernet pepper Del lammecarréen mellom ribbene og krydre kjøttet med salt og pepper. Stek det på høy varme i solsikkeolje på begge sider til den får en god og litt…