Elgbiff med bacon
4. april 2012
til 4 personer 700 g elgbiff bacon pepper & salt Skjær stykker av indre eller ytrefileten i omtrent samme tykkelse som baconstrimlen. Trekk baconstrimlen rundt biffen og fest med en tannpirker. Husk å bruke tannpirker uten fluor. Ha på pepper og salt på biffene og brun de på en panne med litt…
Kalvegryte
23. mars 2012
1 kg mørt kalvekjøtt 3 ss olivenolje 3 ss rødvinseddik 1 dl rødvin 2 ss tomatpurè 3 laurbærblader 1 kvast rosmarin 1 kanelstang 9 dl vann 8 stk småløk 2 ss brunt sukker nykvernet pepper salt Skjær kjøttet i store terninger. Ha olivenoljen i en jerngryte og brun kjøttet. Ta det ut og la det hvile…
Urtetrekt indrefilet i rosmarinsjy
9. februar 2012
Trekt (kokt) indrefilet? Jeg var litt usikker på denne fremgansmåten til Brimi, men siden det nettopp var han som foreslo det, lot jeg det stå til. Resultatet ble en super saftig og mør stek. Med rosmarinsjy og Occhipintis Nero D`Avola til ble det et godt og harmonisk måltid. til 4 personer 800 g…
Honninglasert elgstek
4. desember 2011
for 4 personer 600 g elgstek 5 fedd hvitløk 1/2 løk akasie honning salt & pepper Brun smør sammen med rapsolje i en panne. Tørk godt av steken og stek den på høy varme sammen med noen kvister rosmarin, i 1 min. på hver side. Ta ut steken og massèr inn honning, salt og pepper. Ha den i en…
Ovnsbakt Kje
19. november 2011
til 2 personer 0,8 kg kje (killing) 1 neve frisk ingefær 1 lime 1 ss persille 1 ss havsalt sort pepper 1 ts korianderfrø 1 ts fennikelfrø 2 gullerøtter 2 rødløk 2 persillerot 2 søtpoteter 150 g sellerirot 2,5 dl vann 1 ts salt Sett stekeovnen på 210°. Riv limeskall og press saften. Skrell og riv…
Helstekt Entrecot
27. september 2011
til 4 personer 1 kg entrecot smør salt & pepper Gni kjøttet med salt og pepper, brunes i en stekepanne med smør og olje. La den hvile noen minutter mens ovnen forvarmes til 115°. Stek kjøttet i ovnen i 20 minutts intervaller. Totalt skal det stå i ca 1,5 time, men ta det ut hvert 20…
Stekt skulder av lam
24. august 2011
Oppskriften er beregnet for 4 personer 3 lammeskuldre 8 einebær 1 neve rosmarin 10 laurbærblader 10 hvitløk 1/2 sitron 1 dl vann 12 poteter salt & pepper Gni kjøtet godt med salt og pepper. Vask potetene og kutt de i ca 6cm biter, legg de i en ildfast form. Hell over vann, sitronsaft og…
Texas brisket
12. juni 2011
1 kilo med oksebryst (brisket) 1 løk 1 selleristang 1 gulrot 2 fedd hvitløk 1 fl rødvin 0,5 l vann 1 neve rosmarin, timian og laurbær. Ha kjøttet i en gryte med grovkuttet løk, selleri, gulrot, hvitløk og urter. Hell over vinen og fyll på med vann til det dekker kjøttet. Kok eller ovnsbak på 120° i…
Villsvinsstek med russiske erter
7. mars 2011
800 g villsvinstek 2 ss smør 2 dl rødvin 2 ss sukker salt & pepper Krydre steken med salt og pepper, og brun den i smør i 2 min i en stekepanne. Hell på en 1/2 dl rødvin og litt av sukkeret. Etterhvert som vinen fordamper tilsetter du mer vin og mer sukker, til nesten all væsken er fordampet.…
Braisert Reinsdyrskank
21. desember 2010
1 skank pr person salt & pepper druekjerneolje Skankene er som regel frosne, så husk å ta de ut til tining dagen før. Har du lagt de i kjøleskapet bør du ta de ut 1 time før du skal begynne å tilberede de. Tørk av skankene og gni de inn med nykvernet pepper og salt. Varm opp en stekepanne på…
Kalvestek med stekte amandinepoteter
14. desember 2010
800 g kalvestek salt & pepper Pepre steken og sett den i en ildfast form i ovnen på 80º i ca 2 timer til steken har en kjernetemperatur på 65º. Dryss litt salt over steken og la den stå i 15 min. før du skjærer den opp. I mellomtiden kan du gå løs på denne gode sausen, Moscatelsaus.…
Helstekt entrecot m/fusilloni
10. november 2010
700 g entrecot 500 g fucilloni 1/2 appelsin 1,5 l vann extra virgin olje parmesan salt & pepper Tørk godt av entrecoten og gni den inn med salt og pepper. Legg den i en ildfast form, hell saften av en 1/2 appelsin over og sett den i ovnen på 100° i ca. 1,5 timer, til steken har en…