Elggryte med rotgrønnsaker

500 g elgkjøtt 1 løk 100 g ferske kantareller 2 ss smør 4 ss søt chilisaus salt, pepper, friske urter Stek gjerne soppen først. Forvarm stekepannen godt, tilsett noen dråper olje før du legger i soppen. Ikke rør i pannen! Soppen skal få ligge alene uten å bli rørt i et par minutter, rist så på…

Les mer


Helstekt svinefilet med appelsinsaus

400 g indrefilet av svin salt & pepper margarin/olje til steking Gni filetene inn med salt og pepper, brun dem raskt på alle sider i stekepanna. Legg dem over i ildfast form. Sett steketermometer inn i den tykkeste delen. Stek på 175 °C til steketermometeret viser 70 °C da er de rosa. Det tar…

Les mer


Elgkarbonader

1 kg reinskåret elgkjøtt 1/2 løk 2 ts salt 1 ts hvit pepper 1/2 dl melk 2 ss potetmel 1 egg klaret smør til steking Kvern kjøttet sammen med finhakket løk, bland forsiktig inn salt og pepper. Tilsett melk og potetmel, litt av hver om gangen mens du forsiktig blander det hele sammen. Ha egget i til…

Les mer


Whiskymarinert elg

1,5kg elgkjøtt marinade 2dl whisky 3dl vann 2ss sukker 130g salt 1 håndfull einebær Legg elgkjøttet i ovnen på 75° i 10timer. Jepp, det stemmer, 10 timer. Setter du den i ovnen kl: 23 er den klar til å tas ut kl: 9 neste dag. La den hvile en halv times tid, før du legger steiken i marinaden i 7…

Les mer


Entrecote

ca 650 g entrecote salt og pepper Kjøttet bør ha romtemperatur før du begynner. Ha på salt og pepper rett før steking. Legg biffene i en varm panne med nøttebrunt smør og stek til det begynner å piple ut kjøttsaft på overflaten. Snu biffene og la dem steke til det igjen pipler ut kjøttsaft. Da er…

Les mer


Rødvinsmarinert indrefilet av lam

til 4 personer 600 g indrefilet lam olje sitronskall marinade 1,5 dl kraftig rødvin 2 fedd hvitløk 2 ts timian salt og pepper 0,5 dl olje (Selvapiana olivenolje) Tørk av kjøttet og legg i en pose. Bland sammen rødvin, finhakket hvitløk, timian salt, pepper og olje. Ha marinaden sammen med kjøttet…

Les mer


Indrefilet okse

800 g indrefilet okse 4 banansjalottløk 2 gulrøtter olivenolje smør pepper maldonsalt Vask kjøttet i kaldt vann og tørk av med kjøkkenpapir. Gni fileten inn med pepper, ha olje og smør på en panne og brun kjøttet i en forvarmet stekepanne. La hvile mens du skreller og deler 4 banansjalottløk i to,…

Les mer


Spicy biff m/ris

500 g entrecòte i tynne skiver 2 stk hvitløksbåter, revet 1 ss fersk ingefær, revet 1 ss fersk koriander, hakket 1 dl maisolje 1 snackpaprika 1/2 broccoli 1/2 rød chili (u/frø) 1 ss brunt sukker 6 ss soyasaus 1 kvast frisk basilikum Kutt grønnsakene i terninger. Stek hvitløk, ingefær, og koriander…

Les mer


Lammegryte

1 ½ kg lammekjøtt 300g bacon 3 ss olje eller margarin til steking 1 løk 2 fedd hvitløk 4 dl rødvin 1 boks hermetiske tomater 2 ss tomatpurrè 1 gulrot (finhakket) 1 stilk sellerirot (finhakket) 1 ts tørket timian 1 laurbærblad salt og pepper evt. 1 ts sukker Skjær bacon i små terninger. Stek på lav…

Les mer


Ribberester

Dette er en superenkel reste-rett som smaker kjempegodt. Har du ikke ribbe kan du bruke det kjøttet du har for hånden. 200 g ribberester 7 ss teriyaki sauce 5 ss ketjap manis 1/2 lime Skjær til passe størrelser av kjøttet og sett en tannstikker i hver bit (ikke bruk stikker med fluor:). Bland…

Les mer


Ribbe

1 stykke tynnribbe, ca 2 kilo Grovt havsalt Knust svart pepper Vann 8 sjalottløk, renset 10 hvitløksfedd, med skall 1 spiseskje hvetemel 1-2 spiseskjeer soyasaus 1 spiseskje worchestershiresauce Ribbefett Mandelpoteter Smør H-melk 2-4 spiseskjeer ribbefett Tørkede fikener Tørkede aprikoser Rosiner…

Les mer


Griseskank bakt med honning og bokkøl

Eyvind Hellstrøms oppskrift ble prøvd med suksè denne helgen. Den opprinnelige oppskriften hadde 4 skanker på 4 personer, men de jeg kjøpte var så svære at det holdt med 2 stk til 4 personer. 2 stk ferske griseskanker 2 stk gulrot 1 stor løk 2 fedd hvitløk 1 ss fersk ingefær 2 stk stjerneanis 1 ts…

Les mer