Baconsurret indrefilet med kantarellfrikkasè
8. november 2009
800 g indrefilet hjemmelaget viltkrydder salt og pepper 10 skiver bacon Krydre kjøttet med viltkrydder, salt og pepper. Hvil i kjøleskapet en halv time. Ta filèen ut og surr bacon rundt hele, rull det hele stramt inn i plastfolie og la hvile i kjøleskapet igjen i minst en time. Ta ut filèen og…
Hjortestek "Kardinal"
30. august 2009
600 g hjortestek 1 sjalottløk, finhakket 1 gulrot i terninger 2 fedd hvitløk 1 kvast timian 2 ss sherryeddik 1 dl rødvin 1 ss bærgelè smør og olje til steking sitronsaft 2 røde epler 2 ss honning 4 ss calvados Kardinalpurè 4 mellomstore rødbeter 4 løk 1/2 ts malt spisskummen 1 dl soyaolje 1 dl…
Reinsdyrsteik med sellerirotpurè
2. mai 2009
700g reinsdyrsteik poteter gullerøtter rødløk rødvin usaltet smør aromasopp sellerirot Gni steiken godt inn med salt og pepper og ha den i romtemperatur i et par timer før den brunes godt i en stekepanne med godt smør. Skjær opp gullerot i terninger, løk i grove stykker og legg i dyp stekebrett,…
Lammesadel
15. februar 2009
Gni kjøttet med hvitløk, rosmarin, salt og pepper. Snitt fettsiden på sadelen. Brunes i stekepanne i ca 5 minutter til kjøttet er gyllent og fettet er sprøstekt. Stekes videre med fettsiden opp i stekeovnen på 180° i ca 15 minutter. La kjøttet hvile i ca 10 minutter. Skjær deretter kjøttstykket…
Lammeskank
12. februar 2009
Frosne lammeskanker koster så lite som 130.- kr per kilo, men ikke la prisen lure deg. Etter den er tilberedt som vist her, smaker det utrolig godt. Må prøves! NB! Beregn minimum en dag til tining. 6 stk lammeskanker 1 ts korianderfrø 1 liten, tørket chili 1 ss frisk rosmarin 1 ts tørket merian…
Langtidskokt lammeskank med bløt polenta
21. januar 2009
til 4 personer 4 skanker et par kvister rosmarin 1 helt hode hvitløk 1 løk 2 skrelte gulrøtter 3-4 tomater skallet av ½ sitron 1 kvist timian 1 dl soyasaus 1 kvist basilikum salt og pepper ½ flaske hvitvin polenta 200 g polentagryn 1 liter vann 1 løk, finhakket 100 g smør 100 g revet parmesan…