Gulrotkake
16. november 2013
Min venn, Eivind, har snekret sammen denne supre oppskriften på gulrotkake. Det er en mektig og saftig kake med fin sødme og syrlighet fra sitron og appelsinen. Sammen med dessertvinen er dette en herlig avslutning på et måltid, eller server kaken (med vinen), når som helst på dagen. Mektig godt!…
Entrecot de beuf
8. november 2013
For en tid tilbake var jeg på et kurs hos Kulinarisk Akademi i regi av Aperitif. Der lærte jeg blant annet denne supre metoden for å lage entrecote, en av de absolutt bedre oppskriftene på entrecote er jeg har kommet over. Jeg har stekt/bakt entrecoten på denne måten mange ganger etter kurset og…
Ovnsbakt Piggvar
25. oktober 2013
Jeg ville ha fisk til middag og gikk med åpent sinn til Fiskeriet hvor en piggvar lå og stirret på meg. Det var lenge siden jeg hadde laget smørstekt flyndre, som smakte supergodt den gangen, og bestemte meg derfor å prøve piggvaren. Jeg ble anbefalt å saltbake den, om enn på en litt annen måte…
Helstekt lammelår
16. oktober 2013
Jeg kom over et lammelår på 4 kilo på Bunnpris for 79.- kr kiloet. Akkurat ja, Bunnpris. Låret så ikke så verst ut og prisen var uslåelig, så det ble med meg hjem. Etter å ha blitt behandlet etter oppskriften under, ble det et fantastisk mørt og godt kjøtt. Planen var egentlig å grave låret ned i…
Sitronpannacotta med pasjonsfrukt og hippenkjeks
10. oktober 2013
Jeg innrømmer med en gang at jeg leser Heia Mat bloggen jevnlig. Når jeg skulle lage bursdagsmiddag til kona sist helg, fant jeg oppskriften til hippenkjeks hos han Espen. Noen endringer på fremgangsmåten ble det som dere kan se når dere vipper innom siden hans og sammenligner. Jeg brukte for…
Torskefilet med jomfrusaus
5. oktober 2013
Det er alltid hyggelig når vi får besøk av våre gode venn Geir fra "Far min sitt kjøkken". Sist onsdag hadde han med noen fine torskefileter som vi sammen tilberedte etter beste evne. Resultatet får du her. til 4 personer 800 g torskefilet 2 ss olivenolje 1 ts salt pepper Skrap skinnsiden av…
Lofotlam
23. september 2013
Bildet er av gårsdagens middag noen minutter før det ble fortært. Saftig og godt lam fra Lofoten med en kraftig rødvinssaus, fløtegratinerte poeter, rødbetepurè, kantareller, ovnsbakte hvitløk, blansjerte aspargesbønner og gulrot. til 4 personer 1 kg lofotlam 3 fedd hvitløk 2-3 never rosmarin 10…
Thaisuppe
14. september 2013
til 4 personer 4 dl (1 boks) kokosmelk 2 ss solsikkeolje 2 dl kyllingkraft 1 stor løk 1/2 rød chili 2 fedd hvitløk 1 ss sitrongress 20 g fersk ingefær 1 ss mild karripasta 1 neve fersk koriander 1 neve aspargesbønner 1 rød paprika 2 gulrøtter 1 vårløk 12-15 scampi salt og nykvernet pepper Rens og…
Auberginboller
11. september 2013
Ja, du leste riktig! Auberginerboller, kjempedigg og sunt. Oppskriften er fra boken "To Grådige Italienere", hvor jeg har funnet flere gode oppskrifter. Denne kan være en fin forrett, som her, eller du kan servere den til middag med fersk pasta. til 4 personer 2 auberginer 60 g tørt brød 3 ss…
Hjemmelaget tomatsuppe
4. september 2013
Under produsentbesøk i Tyskland i forrige uke fikk vi servert denne fantastisk gode tomatsuppen på restauranten hos Kruger Rumpf. Kokken var grei nok å dele hovedingrediensene med oss, og etter endel testing fant jeg frem et godt blandingsforhold. til 4 personer 1 dl sukker 1 appelsin 1 neve…
Eplekake med blåbær og vaniljekrem
17. august 2013
Jeg følger opp eplekakebakingen med en skikkelig godbit av en kake etter oppskrift av Eivind Landsvik. Den er mektig, den er god og ikke vanskelig å lage. 250 g smør 250 g sukker 250 g mel 5 egg 2 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker 6 store epler 150 g skogsblåbær Pisk smør og sukker hvitt og porøst.…
Eplepai
14. august 2013
Det blir mye eplebaking nå når hagen flyter over av epler! Denne gode rustikke eplekaken er en av to som kommer på siden min denne uken. deig 125 g smør 100 g melis 250 g hvetemel 2 egg salt Smelt smøret og ha i melis. Visp til du får en luftig krem. Ha i eggene og visp litt til. Ha i hvetemelet…