Indrefilet med rødvinsglasert løk
3. februar 2013
til 4 personer 800 g indrefilet okse 20 hele pepperkorn rapsolje 20 stk stjerneløk 5 ss sukker 2 ss balsamico eddik 5 ss rødvinseddik 1 dl rød matvin 2 ss usalted smør 1/2 l oksekraft 20 stk knekkbønner Skrell og kok løkene i lettsaltet vann i noen minutter til de begynner å mørne. Avkjøl i kaldt…
Østers naturell med Sjelefred fra Kinn
1. februar 2013
Sjelefred fra Kinn er intet mindre enn en supergod match til Østers naturell. Den lette bitterheten og runde fylden på ølet skyller østersen ned og pakker den pent inn samtidig som smaken av østersen kommer frem. Høres det ikke fristende ut? Jeg har servert dette som forrett ved flere…
Ølbiff med søtpotet og fennikel
24. januar 2013
til 4 personer 800 g ytrefilet av okse 1 flaske Aass bayer øl 1/2 ts salt 2 ss smør 10 hele pepper Legg biffene i en zipplockpose med øl, salt og pepper. Sug ut luften med et sugerør og la den marinere i kjøleskapet over natten. Tørk av biffene, krydre de med pepper og stek de i olje og smør i en…
Syltede sitrusskall
15. januar 2013
1 appelsin 1 sitron 1 lime 600 g sukker 3 dl vann 125 g mørk sjokolade Del appelsinen, sitronen og limen i åtte båter og skjær vekk fruktkjøttet. Gå så over en gang til, legg kniven flat på skallet og skjær forsiktig mer av den den hvite "hinnen" bort. Legg skallet i en gryte med kokende vann i 30…
Ytrefilet av hjort
5. januar 2013
til 4 personer 800 g ytrefilet, hjort 10 stk hele pepper, sort 10 stk hele pepper, rød 5 stk hele einebær 2 ss sitron-olje 1 kvist frisk timian salt Ta kjøttet ut fra kjøleskapet ca 1 1/2 time før det skal stekes. Støt pepper og einebær i en morter og bland inn finkuttet timian, salt og olje.…
Ovnsbakt Kveite med potetstuing
1. januar 2013
til 4 personer 800 g kveite 1/2 kg mandelpoteter 3 fedd hvitløk 1 flaske Wit øl 2 dl vann 2 dl matfløte Vask og tørk kveiten, og del i passe tynne fileter. Smør en ildfast form med smør, ha i litt olje og salt i bunnen. Legg i filetene og sett til side. Skrell potetene og del de opp i terninger…
Gryterøkt elg med rotgrønnsaker
12. desember 2012
til 4 personer 1 kg ytrefilet av elg 2 ts grovmalt pepper 2 ts frisk rosmarin 5 ts salt aluminiumsfolie Pepre kjøttet og sett i ovnen i et ovnfast fat i 5 timer på 55 grader. Når kjøttet har en kjernetemperatur på 58° kan den tas ut av ovnen. Sett den til side og la den hvile. Ta en svær…
Sviskekompott med mascarpone
8. desember 2012
til 10 porsjoner sviskekompott 5 plater gelatin 5 dl vann 4 ss sukker 250 g steinfrie svisker 3 ss Bukkuram (eller portvin) 1 ss potetmel Legg gelatinen i bløt, i kaldt vann. Kok opp 5 dl vann og sukker. Ha sviskene i sukkervannet og kok til de er møre. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann og ha det…
Blomkålsuppe med sjøkreps
2. desember 2012
til 4 personer 2 blomkålhoder 8 sjøkreps 1 L fiskekraft 2 ss olivenolje 3 dl fløte salt pepper Skyll blomkålhodene i kaldt vann og del opp i små buketter. Legg alt i en stor gryte sammen med fiskekraften og kok opp. Når kraften koker tar du ut 1/3 del av blomkålen, legg den på en tallerken så…
Ytrefilet av hjort
24. november 2012
Til 4 personer 700 g ytrefilet av hjort olje smør 1 kvist frisk timian 2 gulerøtter 1 sjalottløk 1 ss smør grovmalt pepper salt Ta kjøttet ut fra kjøleskapet ca 1 ½ time før det skal stekes. Renskjær fileten for hinner. Varm olje i en stekepanne, tilsett 2 ss smør og stek fileten rundt på alle…
Tiramisu
21. november 2012
til 8 personer Start med sukkerbunnen, når den avkjøles kan du lage espressoblandingen før du går løs på mascarponekremen. sukkerbunn 2 eggeplommer 125g melis 3 eggehviter 2 ss sukker 100g hvetemel Pisk eggeplommene med 3ss av melisen til en luftig eggedosis. Pisk eggehvitene til skum. Ha sukkeret…
Spicy høstsuppe
16. november 2012
1 kg blåskjell 1/2 liter hvitvin 3 sjalottløk 3 stk vårløk olje Rens blåskjellene og finkutt løkene. Varm opp en panne med litt olje, ha i løk, hvitvin og blåskjell. Ha lokk på og la det hele koke i 3-4 minutter. Sil av blåskjellene og ta vare på kraften. 600 g reker 1 boks kokosmelk 1 liten rød…