Hjemmelagde fiskekaker
10. november 2012
Det er ikke mye som overgår hjemmestekte fiskekaker laget på selvfisket fisk. Rett fra havet, tilberedt samme dag, servert med nypoteter! <ahref="https://www.matogvinnett.no/wpcontent/uploads/2012/10/Fiskekaker_.jpg">til 4 personer 500 g filet av hyse, torsk, pale eller sei 2 ts salt 3-4 dl…
Oslo Buco
2. november 2012
Dette er en knallgod Oslo-versjon av Osso Buco, med lam i stedet for kalveskank. til 4 personer 1 kg lammebog 1 løk 5 ss mel 4 tomater 1 dl olivenolje 5 hvitløksfedd 3 dl god rødvin 200 g sellerirot 4 gullerøtter 1 appelsin 4 ss sukker 3 bokser plommetomater fersk bladpersille fersk oregano Gjør…
Ovnstekt Lammecarè
27. oktober 2012
Til 4 personer 800 g lammecaré 1/2 rødløk 1 gul squash 1 stk purre 10 dadler 20 g mandler marinade 5 fedd hvitløk 1 banansjalottløk 2 ts black pepper 2 ss olivenolje 2 ss fersk salvie 1 ss tørket appelsinskall Skjær carèen på langs, slik at mesteparten av kjøttet blir eksponert. Bland sammen…
Bakt torskeplomme på ruccola
24. oktober 2012
til 4 personer 250 g torskeplomme 1/2 granateple Ruccola extra fine olivenolje 100 g usaltet smør 4 ss soyasaus 3 cm ingefær 2 stk sjalottløk 1 stk lime gressløk Torskeplomme er torskens indrefilet. Får du tak i hele fisken sitter den øverst i ryggen. Skyll og tørk torskeplommen, skjær i passende,…
Kamskjell i fløtesaus
21. oktober 2012
Her er det bare å ha gjestene klare ved bordet, for denne forretten er ferdig på 3 minutter, og den skal serveres straks. til 4 personer 8 kamskjell (m/rognpose) 2 dl fløte 2 ts safran 1 ss smør 1 sjalottløk 1 dl hvitvin 2 ss solsikkeolje Salt og pepper Bruk gjerne ferske skjell selv om de er…
Urtemarinert Salma
14. oktober 2012
til 4 personer 1 hel Salma filet 1 ss gressløk 1 ss kapers 1 ss chili 1 ss fersk ingefær 1 ss fersk timian 1 ss sitronsaft 1 ss olivenolje 1 ts salt 1 ts nykvernet pepper Del salmaen i 4 porsjonsstykker på ca 150g. Finhakk gressløk, kapers, ingefær, chili og timian. Bland alt sammen med salt,…
Belgiske vafler med bærkrem og lønnesirup
3. oktober 2012
25 g gjær 175 g smør 5 dl melk 1 dl vann 1/2 ts salt 2 ss vaniljesukker 1,5 dl perlesukker 2 store egg 500 g hvetemel til steking formfett perlesukker Smelt smøret og bland inn melk og vann. Varm opp til 37°C, og smuldre gjæren og ha i blandingen. Ha i salt, vaniljesukker, perlesukker og lett…
Crostini med krabbe og paprikarøre
30. september 2012
til 8 personer 8 stk krabbeklør 1 baguett (til crostinis) persilleblader paprikarøre 5 pimientos (syltet paprika) 2 ss majones 1 klype kajennepepper 1 ts sitronsaft 2 ss olivenolje Rens krabbeklørne og ha de i en bolle (pass på at du ikke får med biter av krabbeskjellet). Tørk paprikaen med papir…
Ingefærtriffle med pasjonsfrukt
23. september 2012
Dette er en superenkel dessertkake som smaker helt utmerket og den tar ikke lang tid å lage. 500 g sukkerbrød 8 pasjonsfrukter 1,5 dl ingefærøl 1,5 dl sherry 6 dl kremfløte 4 ts melis vanilje-essens Bryt sukkerbrødet i biter og legg halvparten på et fat med lav kant. Hell halvparten av ølet og…
Rabarbragrøt med krokan og vaniljeis
7. september 2012
Hvert år vokser det opp en stor bunt rabarbra ute i byhagen vår, og hvert år prøver jeg å finne frem til en ny oppskrift. Denne har andre gjort før meg, men den er svært god. 1 kg rabarbra 125 g sukker 5 dl vann 1,5 vaniljestang 1 bit kanelstang bringebær Skyll stilkene godt og kutt opp i tynne…
Grillet Salma med pepperrotkrem
31. august 2012
Denne retten, innsendt av Stian Nilsen, er den tredje og siste av mine uttak til delfinalen til Salma Chef konkurransen 2012. Gratulerer! 1 hel Salma filet 2 stk sitron 1 pk fersk dill 1 liten pepperot 1 beger seterømme Grill Salma fileten raskt på en side for å få grillmønster. Legg den…
Salma tartar
28. august 2012
Denne retten, innsendt av Jana Mayorova, er den andre av mine tre uttak til delfinalen til Salma Chef konkurransen 2012. Gratulerer! 70 g Salma laks per person 1/2 agurk 3 ss finhakket frisk oregano 1 ss finhakket frisk chili 1 stor finhakket sjalottløk 1 ss sesamfrø 5 ss kikkoman soya 5 ss…