Hjemmelagde fiskekaker

Det er ikke mye som overgår hjemmestekte fiskekaker laget på selvfisket fisk. Rett fra havet, tilberedt samme dag, servert med nypoteter! <ahref="https://www.matogvinnett.no/wpcontent/uploads/2012/10/Fiskekaker_.jpg">til 4 personer 500 g filet av hyse, torsk, pale eller sei 2 ts salt 3-4 dl…

Les mer


Oslo Buco

Dette er en knallgod Oslo-versjon av Osso Buco, med lam i stedet for kalveskank. til 4 personer 1 kg lammebog 1 løk 5 ss mel 4 tomater 1 dl olivenolje 5 hvitløksfedd 3 dl god rødvin 200 g sellerirot 4 gullerøtter 1 appelsin 4 ss sukker 3 bokser plommetomater fersk bladpersille fersk oregano Gjør…

Les mer


Ovnstekt Lammecarè

Til 4 personer 800 g lammecaré 1/2 rødløk 1 gul squash 1 stk purre 10 dadler 20 g mandler marinade 5 fedd hvitløk 1 banansjalottløk 2 ts black pepper 2 ss olivenolje 2 ss fersk salvie 1 ss tørket appelsinskall Skjær carèen på langs, slik at mesteparten av kjøttet blir eksponert. Bland sammen…

Les mer


Bakt torskeplomme på ruccola

til 4 personer 250 g torskeplomme 1/2 granateple Ruccola extra fine olivenolje 100 g usaltet smør 4 ss soyasaus 3 cm ingefær 2 stk sjalottløk 1 stk lime gressløk Torskeplomme er torskens indrefilet. Får du tak i hele fisken sitter den øverst i ryggen. Skyll og tørk torskeplommen, skjær i passende,…

Les mer


Kamskjell i fløtesaus

Her er det bare å ha gjestene klare ved bordet, for denne forretten er ferdig på 3 minutter, og den skal serveres straks. til 4 personer 8 kamskjell (m/rognpose) 2 dl fløte 2 ts safran 1 ss smør 1 sjalottløk 1 dl hvitvin 2 ss solsikkeolje Salt og pepper Bruk gjerne ferske skjell selv om de er…

Les mer


Urtemarinert Salma

til 4 personer 1 hel Salma filet 1 ss gressløk 1 ss kapers 1 ss chili 1 ss fersk ingefær 1 ss fersk timian 1 ss sitronsaft 1 ss olivenolje 1 ts salt 1 ts nykvernet pepper Del salmaen i 4 porsjonsstykker på ca 150g. Finhakk gressløk, kapers, ingefær, chili og timian. Bland alt sammen med salt,…

Les mer


Belgiske vafler med bærkrem og lønnesirup

25 g gjær 175 g smør 5 dl melk 1 dl vann 1/2 ts salt 2 ss vaniljesukker 1,5 dl perlesukker 2 store egg 500 g hvetemel til steking formfett perlesukker Smelt smøret og bland inn melk og vann. Varm opp til 37°C, og smuldre gjæren og ha i blandingen. Ha i salt, vaniljesukker, perlesukker og lett…

Les mer


Crostini med krabbe og paprikarøre

til 8 personer 8 stk krabbeklør 1 baguett (til crostinis) persilleblader paprikarøre 5 pimientos (syltet paprika) 2 ss majones 1 klype kajennepepper 1 ts sitronsaft 2 ss olivenolje Rens krabbeklørne og ha de i en bolle (pass på at du ikke får med biter av krabbeskjellet). Tørk paprikaen med papir…

Les mer


Ingefærtriffle med pasjonsfrukt

Dette er en superenkel dessertkake som smaker helt utmerket og den tar ikke lang tid å lage. 500 g sukkerbrød 8 pasjonsfrukter 1,5 dl ingefærøl 1,5 dl sherry 6 dl kremfløte 4 ts melis vanilje-essens Bryt sukkerbrødet i biter og legg halvparten på et fat med lav kant. Hell halvparten av ølet og…

Les mer


Rabarbragrøt med krokan og vaniljeis

Hvert år vokser det opp en stor bunt rabarbra ute i byhagen vår, og hvert år prøver jeg å finne frem til en ny oppskrift. Denne har andre gjort før meg, men den er svært god. 1 kg rabarbra 125 g sukker 5 dl vann 1,5 vaniljestang 1 bit kanelstang bringebær Skyll stilkene godt og kutt opp i tynne…

Les mer


Grillet Salma med pepperrotkrem

Denne retten, innsendt av Stian Nilsen, er den tredje og siste av mine uttak til delfinalen til Salma Chef konkurransen 2012. Gratulerer!   1 hel Salma filet 2 stk sitron 1 pk fersk dill 1 liten pepperot 1 beger seterømme Grill Salma fileten raskt på en side for å få grillmønster. Legg den…

Les mer


Salma tartar

Denne retten, innsendt av Jana Mayorova, er den andre av mine tre uttak til delfinalen til Salma Chef konkurransen 2012. Gratulerer! 70 g Salma laks per person 1/2 agurk 3 ss finhakket frisk oregano 1 ss finhakket frisk chili 1 stor finhakket sjalottløk 1 ss sesamfrø 5 ss kikkoman soya 5 ss…

Les mer