Braisert Reinsdyrskank

1 skank pr person salt & pepper druekjerneolje Skankene er som regel frosne, så husk å ta de ut til tining dagen før. Har du lagt de i kjøleskapet bør du ta de ut 1 time før du skal begynne å tilberede de. Tørk av skankene og gni de inn med nykvernet pepper og salt. Varm opp en stekepanne på…

Les mer


Kalvestek med stekte amandinepoteter

800 g kalvestek salt & pepper Pepre steken og sett den i en ildfast form i ovnen på 80º i ca 2 timer til steken har en kjernetemperatur på 65º. Dryss litt salt over steken og la den stå i 15 min. før du skjærer den opp. I mellomtiden kan du gå løs på denne gode sausen, Moscatelsaus.…

Les mer


Moscatelsaus

3 ss drueolje 1/2 løk 3 fedd hvitløk 1 gulrot 2 ss brunt sukker 2 hele stilker frisk estragon 2 dl Moscatel dessertvin 5 dl oksekraft 2 ss smør Finhakk løk, hvitløk og gulrot og fres i en panne med drueoljen mens du rører forsiktig. Strø sukkeret jevnt over når løken er gyllen, la det smelte. Hell…

Les mer


Sjokoladeparfaitkake med nøttebunn

nøttebunn 150 g mandler 150 g melis 4 eggehviter Mal mandlene i en kjøkkenmaskin, bland inn melis. Stivpisk eggehvitene og bland den forsiktig inn. Stek i smurt form (22-24 cm i diameter) ved 160 °C i 30-35 min. For en tid tilbake fant jeg en kombinert kakeform og kakefat som er veldig grei å…

Les mer


Skysaus

2 pk skysaus (3 dl vann) 2 dl matfløte 1 dl karamellsaus Følg anvisning på pakken, men bruk halvparten av vannmengden. Ha i matfløte og kok opp sausen mens du hele tiden rører om. Smak til med karamellsausen så den ikke blir for søt. La stå på platen på svak varme til den serveres. Karamellsaus 50…

Les mer


Ovnsbakt ananas med chili

1 hel ananas 2 ss honning 2 ss vann 1/2 dl limesaft 1/2 rød chili 1 vaniljestang Skrell ananasen og del den i fire. Skjær bort midtstilken. Legg ananasbåtene i en liten ildfast form. Press limesaft og bland det sammen med honning og vann. Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha i honningblandingen.…

Les mer


Hvit saus

50 g smør 50 g hvetemel 6 dl melk 1 dl fiskebollesaft 1 ss muskat 1 ts cayenne pepper parmesan sitronskall maldonsalt salt Pisk smør og mel over middels varme i noen minutter i en tykkbundet kjele. Ha i litt melk og fiskebollekraft om gangen. Pisk jevnt i gryten hele tiden for å unngå å få…

Les mer


Chilisuppe med safran og chorizo

1 løk 3 hvitløksfedd 1/2 rød chili 2 ss rapsolje 1 ts safran 1 ts sukker 2 hønsebuljong terninger 3 ss tomatpuré 1 boks chilibønner 1 boks hele, røde, paprika 1 boks hakkede tomater 5 dl vann 1 ss ferskreven ingefær 4 chorizopølser salt & nykvernet pepper parmesan Skrell og finhakk løk,…

Les mer


Helstekt entrecot m/fusilloni

700 g entrecot 500 g fucilloni 1/2 appelsin 1,5 l vann extra virgin olje parmesan salt & pepper Tørk godt av entrecoten og gni den inn med salt og pepper. Legg den i en ildfast form, hell saften av en 1/2 appelsin over og sett den i ovnen på 100° i ca. 1,5 timer, til steken har en…

Les mer


Elggryte med rotgrønnsaker

500 g elgkjøtt 1 løk 100 g ferske kantareller 2 ss smør 4 ss søt chilisaus salt, pepper, friske urter Stek gjerne soppen først. Forvarm stekepannen godt, tilsett noen dråper olje før du legger i soppen. Ikke rør i pannen! Soppen skal få ligge alene uten å bli rørt i et par minutter, rist så på…

Les mer


Ovnsstekte tomater

Denne enkle, men smakfulle, oppskriften er hentet fra Triners Mektige Matblogg 20 tomater sukker olivenolje m/sitron maldonsalt nykvernet pepper friske krydderurter (basilikum, timian) Skyll tomatene, del de i to og legg de med snittsiden opp på et bakepapirkledt stekebrett eller et smurt ildfast…

Les mer


Helstekt svinefilet med appelsinsaus

400 g indrefilet av svin salt & pepper margarin/olje til steking Gni filetene inn med salt og pepper, brun dem raskt på alle sider i stekepanna. Legg dem over i ildfast form. Sett steketermometer inn i den tykkeste delen. Stek på 175 °C til steketermometeret viser 70 °C da er de rosa. Det tar…

Les mer