Elgkarbonader
23. oktober 2010
1 kg reinskåret elgkjøtt 1/2 løk 2 ts salt 1 ts hvit pepper 1/2 dl melk 2 ss potetmel 1 egg klaret smør til steking Kvern kjøttet sammen med finhakket løk, bland forsiktig inn salt og pepper. Tilsett melk og potetmel, litt av hver om gangen mens du forsiktig blander det hele sammen. Ha egget i til…
Whiskymarinert elg
20. oktober 2010
1,5kg elgkjøtt marinade 2dl whisky 3dl vann 2ss sukker 130g salt 1 håndfull einebær Legg elgkjøttet i ovnen på 75° i 10timer. Jepp, det stemmer, 10 timer. Setter du den i ovnen kl: 23 er den klar til å tas ut kl: 9 neste dag. La den hvile en halv times tid, før du legger steiken i marinaden i 7…
Entrecote
11. oktober 2010
ca 650 g entrecote salt og pepper Kjøttet bør ha romtemperatur før du begynner. Ha på salt og pepper rett før steking. Legg biffene i en varm panne med nøttebrunt smør og stek til det begynner å piple ut kjøttsaft på overflaten. Snu biffene og la dem steke til det igjen pipler ut kjøttsaft. Da er…
Varm jordbærsuppe med hjemmelaget vaniljeis
7. oktober 2010
2 stk kurv jordbær 1 stk sitron (saften) 7 ss sukker 1 ts vaniljesukker Vask og rens bærene, kutt i mindre biter og legg i en gryte sammen med sukkeret. Varm opp forsiktig og rør jevnt. Ha i saften av en sitron. Bruk gjerne en stavmikser for å få røren jevn og glatt. Serveres lunken. vaniljeis 100…
Soppsuppe
3. oktober 2010
Soppsesongen er godt i gang og da passer det godt med en god sopp suppe. Denne suppen ble testet to dager på rad, med samme gode resultat. Les mer om sopp hos; Soppgleder.no - - - Til 4 personer 500g fersk sjampinjong 200g fersk kantarell 2ss smør 2ss hvetemel 6dl hønsebuljong 4dl melk 1…
Ishavsrøye med amandine poteter
25. september 2010
I dag fikk jeg endelig anledning til å besøke det nyåpnede Fiskeriet på Youngstorget. Den gamle fiskebutikken, Moes fisk og vilt, har blitt til en ny og fin fiskebutikk med blid og kunskapsrik betjening som villig fileterte ishavsrøyen jeg hadde valgt ut. ishavsrøye 900g ishavsrøyefilet 3 ss smør…
Kyllingfilet med parmaskinke og urter
22. august 2010
4 kyllingfileter 4 skiver parmaskinke 2 egg 100 g parmesanost 1 dl frisk timian 1 dl frisk salvie 1 ss balsamico-eddik salt & pepper landbrød Pisk eggene sammen med salt og pepper, finhakk fersk timian og salvie og ha i blandingen, pensle kyllingfiletene med det hele og rull i finrevet…
Fyldig bryst
3. august 2010
Søndagsmatforslaget til Marit Røttingsnes Westlie i Dagbladet den 1/8 var så innbydende at jeg forsøkte meg på retten selv. 4 kyllingfileter 1 rød paprika 1 gul paprika fersk mozzarella 2 pakker bacon salt og pepper smør Sett grillelementene på ovnen på høy varme (200°). Fjern kjernehusene på…
Rødvinsmarinert indrefilet av lam
28. juni 2010
til 4 personer 600 g indrefilet lam olje sitronskall marinade 1,5 dl kraftig rødvin 2 fedd hvitløk 2 ts timian salt og pepper 0,5 dl olje (Selvapiana olivenolje) Tørk av kjøttet og legg i en pose. Bland sammen rødvin, finhakket hvitløk, timian salt, pepper og olje. Ha marinaden sammen med kjøttet…
Rødgrøt med lettpisket fløte
28. juni 2010
250 g jordbær 250 g bringebær 150 g rips 1,5 dl vann 1,5 dl sukker 1 vaniljestang 2 ss potetmel lettpisket fløte 2 dl fløte 3 ss sukker 1/2 vaniljestang Hell bærene (friske eller frosne) sammen med vann, sukker og vaniljestang (frø og stilk) sammen i en kjele. Kok opp og la det trekke i noen…
Breiflabb i spinatsuppe
20. juni 2010
300 g breiflabbfilet 1 løk 50 g mel 1 tempuramix 2 sjalottløk 2 hvitløksfedd 200g spinat 2 ss smør 1 l kyllingkraft 50 g usaltet smør salt, pepper og muskat 1/2 sitron 1 dl holandaisesaus 1 dl solsikkeolje Fileten deles i passe store stykker og legges på et brett. Hell over litt olje, krydre med…
Kylling i eple og karrisaus
13. juni 2010
1 stange kylling eller kyllingfileter salt og pepper 1/2 dl solsikkeolje 2 finhakket løk 4 fedd finhakket hvitløk 2 grønne epler 1 ss karripulver 2 dl eplemost 2 dl kyllingkraft 2 tomater Del kyllingen i passe store porsjonsstykker. Tørk godt av kyllingen med kjøkkenpapir, salte og pepre stykkene…