Rødvinssaus

70 gr sukker (smeltes til karamell) 2 dl rødvinseddik 5 dl kalkunkraft 3 stk sjalottløk (grovhakket) 1 fl rødvin Smelt sukker og tilsett rødvinseddik. Sleng i sjalottløk og rødvin. Kok inn til ca. halvparten. Bland det hele med kraften og kok ned til ønsket tykkelse. Deretter siles den. Sausen…

Les mer


Kokospannacotta med mangosaus

2 dl fløte 2 dl kokosmelk 1/2 dl sukker 1 vaniljestang 3 gelantinplater 1/2 lime, finrevet skall og saft 1 moden mango 1/2 dl sukker 1 dl vann litt presset sitron Kok opp fløte, kokosmelk, sukker og vaniljestang (del i to og skrap ut frøene, legg stangen oppi også). Bløtlegg gelatinen i vann. Rør…

Les mer


Lammegryte

1 ½ kg lammekjøtt 300g bacon 3 ss olje eller margarin til steking 1 løk 2 fedd hvitløk 4 dl rødvin 1 boks hermetiske tomater 2 ss tomatpurrè 1 gulrot (finhakket) 1 stilk sellerirot (finhakket) 1 ts tørket timian 1 laurbærblad salt og pepper evt. 1 ts sukker Skjær bacon i små terninger. Stek på lav…

Les mer


Hjemmelaget tomatsuppe

12 modne tomater 1 stor løk ½ rød paprika 1 ss smør 2 ss hvetemel 2 ss tomatpure 1 liter buljong (1 kjøttfondterning) 1 dl fløte salt & hvit pepper hardkokte egg kokt makaroni Skolde tomatene i kokende vann til skinnet begynner å sprekke opp, ta tomatene ut, ta av skinnet og kutt tomatene i…

Les mer


Krydderstekt Uerfilet

til 4 personer 4 stk uerfileter à 200g Krydderblanding 1 ts malt koriander 1/2 ts malt spisskummin 1/2 ts malt nellik 1/2 ts malt ingefær 1 ts malt sort pepper salt Skrap fisken for skjell. Rens og trim uerfiletene. Snitt skinnet med et barberblad eller en skarp kniv. Bland sammen ingrediensene til…

Les mer


Trippel multe

Denne desserten er etter Geir Skeies oppskrift. Super deilig! Multe- og marscaponemousse 400g multer 200 g sukker 75 g marscapone 1,5 dl fløte 2 plater gelantin Lakka (multelikør) Sitron Kok multe og sukker i 5 min, kjøres med stavmikser og siles. Legg gelantinen i bløt i 10 min. Pisk fløte stiv og…

Les mer


Toast

Saint Agur ost Akasie honning Ristet grovbrød Aprikos (tørket) Extra virgin olivenolje m/sitron Gressløk Skjær hver av de tørkede aprikosene i 3 lange deler og marinèr bitene i Commandaria St.John over natten, eller minst minst i 2 timer, i kjøleskapet. Skjær av skorpen på 2 brødskiver del opp i…

Les mer


Ølmarinert laksetartar

300 g salmalaks 1 dl lyst lagerøl sjalottløk limesaft gressløk olivenolje Kutt fisken i små treninger. Legg de i ølet og la det marinere i noen timer. Sil av noe av væsken. Bland inn finkuttet sjaløttløk og gressløk. Smak til med salt, pepper, limesaft og litt olivenolje. Serveres med teryakisaus…

Les mer


Smådjevler

Deilige dadler med frakk av bacon. 20 dadler 20 baconstrimler Surr baconskivene rundt dadlene og fest med en tannpirker. Stekes i ovnen på 200 g i ca 15 min, eller til baconet ser ferdig ut.

Les mer


Ovnsbakte epler, honning og nøtter

100g Selbu blå 1 dl grovhakkede valnøtter 2 stk medium store epler 4 ss flytende akasiehonning Vask eplene og skjær i tynne skiver. Ta bort stenene. Fordel epleskivene i smurte (eller på bakepapir) ildfaste porsjonsformer. Fordel nøttene over eplene. Stek midt i ovnen på 200 g i 15 min. Bryt Selbu…

Les mer


Ribberester

Dette er en superenkel reste-rett som smaker kjempegodt. Har du ikke ribbe kan du bruke det kjøttet du har for hånden. 200 g ribberester 7 ss teriyaki sauce 5 ss ketjap manis 1/2 lime Skjær til passe størrelser av kjøttet og sett en tannstikker i hver bit (ikke bruk stikker med fluor:). Bland…

Les mer


Ribbe

1 stykke tynnribbe, ca 2 kilo Grovt havsalt Knust svart pepper Vann 8 sjalottløk, renset 10 hvitløksfedd, med skall 1 spiseskje hvetemel 1-2 spiseskjeer soyasaus 1 spiseskje worchestershiresauce Ribbefett Mandelpoteter Smør H-melk 2-4 spiseskjeer ribbefett Tørkede fikener Tørkede aprikoser Rosiner…

Les mer