Påskelam
2. april 2017
Lammelåret ble stekt på indirekte varme på utegrillen, en metode jeg etterhvert har benyttet meg av mange ganger, kjøttet blir fantastisk mørt og godt på denne måten. Planen var egentlig å grave låret ned i bakken ala "Far min sitt kjøkken", men i siste instans ble det nedstemt. Det var noe med…
Ytrefilet av elg
8. februar 2017
Da ble det suksess på matfronten igjen! Det har gått en stund uten for mange matinnslag på bloggen, middagene har vært gode men det er først nå ble jeg fornøyd nok med bildene som ble tatt. Elgretten ble superb, vinen var eksepsjonell! Hovedoppskriften fant jeg hos Smedstuen Gård mens sjysausen…
Årets mest minneverdige måltid
4. januar 2017
Det har blitt færre delte matoppskrifter i året som gikk enn det som er vanlig. Det er delvis fordi noen av bildene ble vraket (er blitt for selvkritisk!), noen ganger har jeg vært fornøyd med kun å lage et godt måltid til familie og venner, og så må jeg medgå at jeg har konsentrert meg litt mer…
Røstipoteter med ishavskaviar
26. november 2016
Superenkelt å lage men også en velsmakende forrett. Basta! til 4 personer 8 rå poteter ishavskaviar 2 ss usaltet smør seterrømme 1/2 rødløk pepper salt Skrell og riv de rå potetene. Legg de revne potetene i et rent kjøkkenhåndkle og vri ut mest mulig av væsken. Bland potetmassen med smeltet smør,…
Kyllingklubber med asiatisk barbecuesause
23. november 2016
Det var noe ekstra godt med smakene når kyllingklubbene ble stekt på denne måten. Chilioljen ga litt ekstra varme uten at det ble for mye og søtpotetene var perfekt saltet og stekt. Når en i tillegg får viner som passer til blir det et tipp topp måltid, enten som hovedrett eller tapas. til 4…
Vinpakke del 1
19. november 2016
Når jeg spiser et bedre måltid ute på restaurant velger jeg som regel vinpakke for å teste vinvalgene andre har satt sammen, noen ganger oppdager jeg nye supre sammensetninger mens andre ganger erfarer jeg hvilken jeg ikke skal bruke sammen:) Det er ikke lett å finne den ene vinen som gir den…
Svinecarre
19. oktober 2016
Den lammecarreen var jammen svær tenkte jeg, der fikk jeg jaggu mye for pengene. Glad og fornøyd dro jeg hjem og dro den ut av pakken før jeg stusset litt. På med brillene og leste at det sto svin! Jaja, da lager vi svinecarre i stedet:) Godt ble det og da var det jo ikke så galt allikevel! til 4…
Chowder med mais
12. oktober 2016
Skal du først lage en høstsuppe må du prøve denne chowderen til Henrik Henriksen som jeg fant oppskriften til i A-Magasinet for et par uker siden. Jeg har kun gjort små endringer på oppskriften og resultatet ble en fyldig og god suppe og alt ble spist opp med stor innlevelse. til 4 personer 4…
Fersk kreps, spagetti og blåskjell!
5. oktober 2016
Nå er det tredje gang jeg lager denne retten på kort tid og det er ikke til å komme forbi, det er diggedidiggbart og smaskens godt! Ohhh, det spises i timesvis, at maten blir kald, det gjør ingenting! God vin til og måltidet er komplett! Dessert? Neitakk, er mett og god! Retten satte jeg sammen…
Libanesisk brødsalat med knasende god kylling
24. august 2016
Inspirert av Ole Martin Alfsens oppskrift i "Hverdagsmat" ble denne friske og gode brødsalaten kombinert med knasende god kylling som jeg med hell har laget ved flere anledninger tidligere. Maten ble matchet til både rød og hvitvin, begge supergode valg. til 4 personer 900 g kyllinglår 2 pitabrød…
Kamskjell i erter
10. august 2016
Dagens måltid er sunt og svært godt. Saftige og gode smaker som blir understøttet og perfekt ledsaget av en frisk og fruktdrevet vin. til 4 personer 150 g spekeskinke olivenolje Del spekeskinken i passe store biter, forvarm en stekepanne med litt olivenolje i og stek skinkebitene til de er…
Krabberisotto
4. august 2016
Krabberisotto med fennikel, sitron og basilikum viste seg å være en svært god og relativt kjapp middag å lage sånn midtveis i uken. Vinen var allerede bestemt, en Mersault fra Matrot, og etter en kjapp gjennomgang i Jamie Oliver sin app, "20 minute meals", fant jeg denne enkle, men superdigge…