Rødvinssaus

Oppskriften på denne sausen kom jeg over på Husrems Kjøkken, og for en saus! Det må være en av de beste sausene jeg har laget. I hovedtrekk holdt jeg meg til oppskriften, men i stedet for å bruke fiskekraft, brukte jeg kraften fra dampede blåskjell og hadde også i litt Fungi. Jeg hadde sausen til…

Les mer


Appelsinsaus

3 appelsiner 1 dl sukker 4 ss balsamicoeddik 2 ss smør pepper salt Fordel sukkeret utover stekepannen og sett platen på medium varme. Når sukkeret begynner å smelte kan du forsiktig helle i balsamicoeddiken. La det koke inn til sirup. Spe på med ferskpresset appelsin. La det koke opp, hold varm i…

Les mer


Sennepssaus

1 dl appelsinsaft 1 dl gulrotsaft 1-2 dl fiskebuljong eller fiskekraft 1 ss grov helkorn sennep 2 ss kaldt usaltet smør salt/pepper cayennepepper sitronsaft Kok inn appelsinsaft, gulrotsaft og fiskebuljong til det halve. Tilsett sennep og pisk inn smøret. Smak til med salt, pepper, cayennepepper og…

Les mer


Brimisaus

En fantastisk god saus som lukter godt fra første stund og smaker himmelsk godt. Passer til viltretter. 2 sjalottløk 2 ss smør 4 ss bringebæreddik 30 g steinsopp, tørket 30 g bringebær 20 g russiske erter 3 dl hvitvin 3 dl vann 3 dl kremfløte 2 ss ripsgelè salt & pepper Finhakk sjalottløk, ha…

Les mer


Fiskesaus

3 dl fiskekraft 1  liten purre 1  rød paprika 1 dl  kremfløte 2 ss  smør 1 ts  paprikapulver 1 1/2 ss  hvetemel salt og nykvernet pepper Snitt og skyll purren og skjær den i tynne skiver. Skjær paprikaen i små terninger. Visp fløten. Smelt smøret i en kjele, tilsett paprikapulver og finsnittet…

Les mer


Moscatelsaus

3 ss drueolje 1/2 løk 3 fedd hvitløk 1 gulrot 2 ss brunt sukker 2 hele stilker frisk estragon 2 dl Moscatel dessertvin 5 dl oksekraft 2 ss smør Finhakk løk, hvitløk og gulrot og fres i en panne med drueoljen mens du rører forsiktig. Strø sukkeret jevnt over når løken er gyllen, la det smelte. Hell…

Les mer


Skysaus

2 pk skysaus (3 dl vann) 2 dl matfløte 1 dl karamellsaus Følg anvisning på pakken, men bruk halvparten av vannmengden. Ha i matfløte og kok opp sausen mens du hele tiden rører om. Smak til med karamellsausen så den ikke blir for søt. La stå på platen på svak varme til den serveres. Karamellsaus 50…

Les mer


Hvit saus

50 g smør 50 g hvetemel 6 dl melk 1 dl fiskebollesaft 1 ss muskat 1 ts cayenne pepper parmesan sitronskall maldonsalt salt Pisk smør og mel over middels varme i noen minutter i en tykkbundet kjele. Ha i litt melk og fiskebollekraft om gangen. Pisk jevnt i gryten hele tiden for å unngå å få…

Les mer


Hvitvinssaus

1 sjalottløk 2 fedd hvitløk 3 ss smør 2 ss olivenolje 3 dl hvitvin 4 dl kyllingkraft 35 g hvit sjokolade 1 ts hvitvinseddik 1 dl kremfløte 1-2 ts sukker hvit pepper maldonsalt Finhakk løk og hvitløk og fres det i en gryte med smør og olivenolje til det blir mykt. Ha i vin og la det koke godt inn.…

Les mer


Beurre blanc med grapefrukt

2 grapefrukter 1 sjalottløk 2 dl hvitvin 1/2 dl kremfløte 150 g usaltet smør i terninger sukker salt & pepper Skjær filetene ut av den ene grapefrukten og del de i to. Klem saften ut av resten av grapefrukten. Fres løken i litt solsikkeolje til den blir blank. Tilsett vin og grapefruktjuice.…

Les mer


Sitron og hvitløksaus

1 dl sitronsaft 4 ss fiskesaus 2 ss sukker 2 små røde chili 4 fedd hvitløk Bland sitronsaft, fiskesaus, sukker, finhakket chili og -hvitløk i et glass med lokk. Rist godt til sukkeret er løst opp. Kan holde seg i kjøleskapet en ukes tid. Passer godt til hvit fisk.

Les mer


Kyllingsaus

250 g kyllingkraft 15 g smør 15 g hvetemel 1 dl fløte hvit pepper og salt ripsgele Smelt smør og fres hvetemelet i smøret til jevningen blir brusende og hvit. Spe i med kyllingkraft og fløte. La småkoke en times tid. Smak til med krydder og ripsgele.

Les mer