Rødvinssaus
20. november 2013
Oppskriften på denne sausen kom jeg over på Husrems Kjøkken, og for en saus! Det må være en av de beste sausene jeg har laget. I hovedtrekk holdt jeg meg til oppskriften, men i stedet for å bruke fiskekraft, brukte jeg kraften fra dampede blåskjell og hadde også i litt Fungi. Jeg hadde sausen til…
Appelsinsaus
15. juni 2012
3 appelsiner 1 dl sukker 4 ss balsamicoeddik 2 ss smør pepper salt Fordel sukkeret utover stekepannen og sett platen på medium varme. Når sukkeret begynner å smelte kan du forsiktig helle i balsamicoeddiken. La det koke inn til sirup. Spe på med ferskpresset appelsin. La det koke opp, hold varm i…
Sennepssaus
8. desember 2011
1 dl appelsinsaft 1 dl gulrotsaft 1-2 dl fiskebuljong eller fiskekraft 1 ss grov helkorn sennep 2 ss kaldt usaltet smør salt/pepper cayennepepper sitronsaft Kok inn appelsinsaft, gulrotsaft og fiskebuljong til det halve. Tilsett sennep og pisk inn smøret. Smak til med salt, pepper, cayennepepper og…
Brimisaus
9. mars 2011
En fantastisk god saus som lukter godt fra første stund og smaker himmelsk godt. Passer til viltretter. 2 sjalottløk 2 ss smør 4 ss bringebæreddik 30 g steinsopp, tørket 30 g bringebær 20 g russiske erter 3 dl hvitvin 3 dl vann 3 dl kremfløte 2 ss ripsgelè salt & pepper Finhakk sjalottløk, ha…
Fiskesaus
26. februar 2011
3 dl fiskekraft 1 liten purre 1 rød paprika 1 dl kremfløte 2 ss smør 1 ts paprikapulver 1 1/2 ss hvetemel salt og nykvernet pepper Snitt og skyll purren og skjær den i tynne skiver. Skjær paprikaen i små terninger. Visp fløten. Smelt smøret i en kjele, tilsett paprikapulver og finsnittet…
Moscatelsaus
11. desember 2010
3 ss drueolje 1/2 løk 3 fedd hvitløk 1 gulrot 2 ss brunt sukker 2 hele stilker frisk estragon 2 dl Moscatel dessertvin 5 dl oksekraft 2 ss smør Finhakk løk, hvitløk og gulrot og fres i en panne med drueoljen mens du rører forsiktig. Strø sukkeret jevnt over når løken er gyllen, la det smelte. Hell…
Skysaus
28. november 2010
2 pk skysaus (3 dl vann) 2 dl matfløte 1 dl karamellsaus Følg anvisning på pakken, men bruk halvparten av vannmengden. Ha i matfløte og kok opp sausen mens du hele tiden rører om. Smak til med karamellsausen så den ikke blir for søt. La stå på platen på svak varme til den serveres. Karamellsaus 50…
Hvit saus
25. november 2010
50 g smør 50 g hvetemel 6 dl melk 1 dl fiskebollesaft 1 ss muskat 1 ts cayenne pepper parmesan sitronskall maldonsalt salt Pisk smør og mel over middels varme i noen minutter i en tykkbundet kjele. Ha i litt melk og fiskebollekraft om gangen. Pisk jevnt i gryten hele tiden for å unngå å få…
Hvitvinssaus
28. mai 2010
1 sjalottløk 2 fedd hvitløk 3 ss smør 2 ss olivenolje 3 dl hvitvin 4 dl kyllingkraft 35 g hvit sjokolade 1 ts hvitvinseddik 1 dl kremfløte 1-2 ts sukker hvit pepper maldonsalt Finhakk løk og hvitløk og fres det i en gryte med smør og olivenolje til det blir mykt. Ha i vin og la det koke godt inn.…
Beurre blanc med grapefrukt
16. mai 2010
2 grapefrukter 1 sjalottløk 2 dl hvitvin 1/2 dl kremfløte 150 g usaltet smør i terninger sukker salt & pepper Skjær filetene ut av den ene grapefrukten og del de i to. Klem saften ut av resten av grapefrukten. Fres løken i litt solsikkeolje til den blir blank. Tilsett vin og grapefruktjuice.…
Sitron og hvitløksaus
13. mai 2010
1 dl sitronsaft 4 ss fiskesaus 2 ss sukker 2 små røde chili 4 fedd hvitløk Bland sitronsaft, fiskesaus, sukker, finhakket chili og -hvitløk i et glass med lokk. Rist godt til sukkeret er løst opp. Kan holde seg i kjøleskapet en ukes tid. Passer godt til hvit fisk.
Kyllingsaus
14. april 2010
250 g kyllingkraft 15 g smør 15 g hvetemel 1 dl fløte hvit pepper og salt ripsgele Smelt smør og fres hvetemelet i smøret til jevningen blir brusende og hvit. Spe i med kyllingkraft og fløte. La småkoke en times tid. Smak til med krydder og ripsgele.
- 1
- 2