Helstekt Uer på en seng av salt

Denne oppskriften er beregnet til 6 personer. 2 hele Uer (1,6kg pr stk) ca 3 kg havsalt bjørkeløv pepper Rens fisken godt og skrap av skjellene på skinnet (skrap fra halen mot hodet). Pass på at du ikke skjærer hull på skinnet, da slipper saltet inn i kjøttet og ødelegger smaken. Ha på pepper i…

Les mer


Grillet breiflabb

800 g breiflabbfilet (4 pers) Marinade 1 dl olivenolje 1 stk sitron 1 ts salt 0,5 ts pepper 0,5 fedd hvitløk 1 ts estragon 2 ss persille 1 ss gressløk Skjær breiflabben i passe tykke (5cm) stykker, skyll i kaldt vann og tørk stykkene før de legges i marinaden i 1 time. Ta fisken opp av marinaden og…

Les mer


Stekt isgaltfilet med kjempereker

400 g isgaltfilet 2 stk kjempereker salt & nykvernet pepper solsikkeolje 2 ss smør Skyll fisken i kaldt vann og tørk av med kjøkkenpapir. Vri av hodet på reken og ta av skallet (skallet brukes i sausen) og ta bort tarmen. Sørg for at fisken er fri for skinn og ben. Gni fisken og rekene inn med…

Les mer


Gratinert sjøkreps med urtesmør

4 rå sjøkreps 250 g smør 1 sitron 2 hvitløk 1 chili, rød 1 neve fersk timian, basilikum, estragon salt & pepper Del krepsen i to langs midten. Ta bort paven, magesekken (som ligger øverst i hodet), og tarmen. Ha smøret i en kjele og la det smelte litt. Finhakk hvitløk, chili, timian,…

Les mer


Stekt torsk

800 g torskefilet druekjerneolje salt og pepper Skyll og tørk fiskestykkene. Skjær 3 snitt i hvert fiskestykke. Krydre godt med salt og pepper. Varm opp en stekepanne på høy varme, ha olje og smør i pannen og legg fisken med skinnsiden ned. Skru ned til middels varme. La fisken steke nesten helt…

Les mer


Ishavsrøye med amandine poteter

I dag fikk jeg endelig anledning til å besøke det nyåpnede Fiskeriet på Youngstorget. Den gamle fiskebutikken, Moes fisk og vilt, har blitt til en ny og fin fiskebutikk med blid og kunskapsrik betjening som villig fileterte ishavsrøyen jeg hadde valgt ut. ishavsrøye 900g  ishavsrøyefilet 3 ss smør…

Les mer


Breiflabb i spinatsuppe

300 g breiflabbfilet 1 løk 50 g mel 1 tempuramix 2 sjalottløk 2 hvitløksfedd 200g spinat 2 ss smør 1 l kyllingkraft 50 g usaltet smør salt, pepper og muskat 1/2 sitron 1 dl holandaisesaus 1 dl solsikkeolje Fileten deles i passe store stykker og legges på et brett. Hell over litt olje, krydre med…

Les mer


Steinbitfilet på nykål

600 g steinbitfilet 1 nykål 2 sjalottløk 1 ss smør bacon olje salt og pepper Skyll steinbitfileten i kaldt vann og tørk av med papir. Del steinbit fileten i passe stykker og krydre med pepper og fres på en stekepanne med olje i 1 min. på hver side. Forvarm ovnen på 150 g og legg fiskestykkene på…

Les mer


Helgrillet abbor

2 stk hele abbor 3 hvite pepperkorn 2 ts finhakket chili 3 ts fishsaus 1 kvast dill 1/2 sitron smør salt Vask fisken inn og utvendig og tørk den med kjøkkenpapir. Lag en krydderblanding av pepperkorn, chili og fiskesaus med en stavmikser el. Legg fisken på et fat og smør den lett med blandingen.…

Les mer


Kamskjell m/tagliatelle

500 g kamskjell 500 g fersk tagliatelle 3 dl hvitvin 1 sjalottløk 2 fedd hvitløk kremfløte fersk koriander hvit pepper maldonsalt chili rapsolje Tørk kamskjellene godt (ta eventuelt vare på søet). Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili og ha det med litt olje i stekepannen og fres opp til det blir…

Les mer


Krydderstekt Uerfilet

til 4 personer 4 stk uerfileter à 200g Krydderblanding 1 ts malt koriander 1/2 ts malt spisskummin 1/2 ts malt nellik 1/2 ts malt ingefær 1 ts malt sort pepper salt Skrap fisken for skjell. Rens og trim uerfiletene. Snitt skinnet med et barberblad eller en skarp kniv. Bland sammen ingrediensene til…

Les mer


Ølmarinert laksetartar

300 g salmalaks 1 dl lyst lagerøl sjalottløk limesaft gressløk olivenolje Kutt fisken i små treninger. Legg de i ølet og la det marinere i noen timer. Sil av noe av væsken. Bland inn finkuttet sjaløttløk og gressløk. Smak til med salt, pepper, limesaft og litt olivenolje. Serveres med teryakisaus…

Les mer