Fisk & Skalldyrs-tallerken

3 stk kreps 200 g kolje eller torskefilet 100 g kongereker m/skall 1,5 dl hvitvin (Soalheiro Alvarinho) 12 coctailtomater på kvist 2 dl fiskekraft 1/4 chili 2 hvitløk 1 gulrot 3 dl tomatjuice 2 sjalottløk 50 g smør 0,5 dl fløte 2 stk pastinakker 1 stk vårløk 1 terning buljong Kutt sjalottløk,…

Les mer


Fisk & Skalldyrs-tallerken

3 stk kreps 200 g kolje eller torskefilet 100 g kongereker m/skall 1,5 dl hvitvin (Soalheiro Alvarinho) 12 coctailtomater på kvist 2 dl fiskekraft 1/4 chili 2 hvitløk 1 gulrot 3 dl tomatjuice 2 sjalottløk 50 g smør 0,5 dl fløte 2 stk pastinakker 1 stk vårløk 1 terning buljong Kutt sjalottløk,…

Les mer


Kongekrabbe Ginger Lime

4 klør av rå kongekrabbe (til nød kokt kongekrabbe) 1 ingefærrot 1 finhakket hvitløkfedd 1 sitrongress-stamme 1 lime 1 estragonkvist olje til steking maldonsalt 100 gram smør 1 dl risvin-vinaigre 1 ss worceste-saus tabasco Del kongekrabben i passende stykker. Vær varsom med å lirke ut kjøttet så…

Les mer


Soyamarinert laks med syltede grønnsaker

300 g salmalaks 2 ss sukker 2 ss salt Bland salt og sukker og vend ørretfileten i blandingen. La fisken sukre/salte seg i 15 minutter. Vask av saltet/sukkeret og skjær fileten i 1cm tykke skiver. Pensle med soyamarinaden og la det marinere i 10 minutter. Hold gjerne kaldt i kjøleskapet til…

Les mer


Grillet breiflabb

4 pers (foto: Tom Haga) 1kg Breiflabb 2 røde epler 3 gullerøtter 1 paprika poteter aroma sjampignon 1 bunt dill salt og pepper karri grønn salat med tranebær Marinade 3ss provance krydder 2dl raps olje saften av 1/2 sitron 1 klype salt Skjær breiflabben i passe tykke (5cm) stykker, skyll i kaldt…

Les mer


Sjøkrepshaler med appelsinsaus

til 4 personer 8 ferske sjøkreps 2 ss olivenolje 6 appelsiner som gir ca. 4 dl saft 4 hele korianderfrø 150g fennikel frisk koriander 100g usaltet smør salt nykvernet pepper Legg krepsen i godt saltet og kokende vann i et halvt minutt. Ta den over i kaldt vann. Vri av halen og rens krepsen. Press…

Les mer


Smørstekt flyndre

600g renskåret flyndre 1 liter vann 30g salt 4 ss solsikke olje 2 ss smør kvernet sort pepper 3 gullerøtter 3 ss smør 50g bacon kvernet sort pepper Bland sammen vann og salt med en visp. Legg flyndren i og la den trekke i saltlaken i 15 minutter. Deretter tas fisken ut og tørkes godt. Brun…

Les mer


Panerte Scampi med søtlig chilisaus

4 personer 800g rå scampi 2ss oystersauce 2ss fishsauce 2 fedd hvitløk 1dl hvetemel 2 sammenpiskede egg 2dl brødkrumme 1l soyaolje salt 4dl ris Tin scampiene og rens dem. Behold skallet på halen, det er greit å holde i når scampiene er fritterte. Finhakk hvitløk og bland sammen med oystersauce og…

Les mer