Torsk på Marokkansk vis
27. mai 2023
Jeg blir liksom ikke lei av å lage denne retten, den er bare saftig og velsmakende. En litt annerledes måte å tilberede fisken på men resultatet ble en lett krydret og saftig fiskerett som frister til gjentagelse. Denne gang ble den servert med Bibi Greatz sin flotte musserende Bollamatta til! -…
Skrei med søtpotetstappe
11. februar 2023
Skreisesongen er her igjen og jeg har dradd frem en gammel oppskrift og gitt den nytt liv. Måltidet smakte helt supert også denne gangen sammen med Chardonnayen fra Chateau de Fuisse i Burgund. Den var en perfekt følgesvenn til den kremete sausen, søtpotetstappen og den ferske skreien. - - - 4…
Toskansk laks
12. januar 2023
Denne retten ble ganske populær da jeg la den ut på instagram for en stund tilbake. Her kommer oppskriften og det flotte vinvalget etter å ha laget retten med nok et godt resultat. Retten er superenkel å lage og tar toppen 30 minutter fra start til slutt. * * * til 2 personer 4 skinnfrie…
Stekt torsk med røkt paprikapulver
10. desember 2022
Torskefilet krydret med røkt paprika? Jeg var litt usikker, men siden det ble anbefalt, var jeg nysgjerrig nok til at jeg måtte prøve det .... og det smakte utmerket! Igjen med en god vin til! - - - til 4 personer 900 g torskefiléer olivenolje 2 ts røkt paprikapulver 8 stk baby-gullerøtter 1…
Sitron-risotto med erter, asparges og reker
8. januar 2022
Jeg har laget risotto i mange variasjoner men aldri uten parmesan, dette er i tillegg første gang jeg har laget med mascarpone, men supergodt godt var det. Fulltreff med vinvalget var det også, Mayacamas Chardonnay fra California. Nam! Oppskrift inspirert fra Food52. - - - til 4 personer reker…
Røkt Kolje med salat og sennepssaus
29. desember 2021
Jeg fikk servert en forrett med røkt kolje på Dekka Bord og likte den så godt at jeg måtte prøve å sette sammen min egen lille versjon av den. Nydelig kolje ble handlet inn hos Hallen Spiseri og Fiskeutsalg på Vippa og resultatet, sammen med vinen fra Zind Humbrecht ble en stor suksess! - - -…
Blåskjellsuppe med safran og søtpotet
7. juni 2020
Inspirert av to av spoon.no sine oppskrifter kombinerte jeg de like godt til èn rett. Det viste seg å bli en svært så god lørdagsmiddag. Tallerknene ble slikket rene, ikke en smule var igjen. Når vi i tillegg fikk en sjelden og god, moden, Riesling til ble det en fullkommen smaksopplevelse. - -…
Sayadieh Samak, libanesisk fisk og ris
28. mars 2020
Kokken, Henrik Henriksen, har komponert mange fine retter som ikke er for vanskelige å lage. Denne oppskriften fant jeg i A-magasinet (#12) i Aftenposten og ble inspirert til å lage den selv. Resultatet ble en annerledes men særdeles velsmakende rett. - - - til 4 personer 600 g torskefilet 3 dl…
Pesce al forno
1. mai 2019
Denne saftige og gode fiskeretten fra Italia, Pesce al forno eller ovnsbakst fisk med tomater, er lett å lage og smaker utmerket. Spesielt god ble den med dagens vinforslag, en meget flott Chardonnay fra Burgund! - - - til 4 personer 1 kg fiskefileter (Brosme) 400 g tomater 3 hvitløksbåter 1…
Laks med smørsaus
13. april 2019
Jeg har laget mange gode lakseretter, men denne var spesielt velsmakende. Det er en lett og spesielt god og leskende forrett med en svært god, biodynamisk, vin fra Villa Job til! - - - til 4 personer 600 g laksefilet 30 g kaviar 50 g smør 2 dl hvitvin 1 sjalottløk 2 ss gressløk 2 søtpoteter 3 ss…
Skrei over tomatsaus
20. mars 2019
Skrei og kysttorsk er egentlig genetisk forskjellige, skreien har i tillegg et langt mer omfattende vandringsmønster mens kysttorsken er mer stasjonære. Heldigvis er ikke skreisesongen helt over ennå, så her kommer en oppskrift du kan bryne deg på. - - - til 2 personer 500 g skreifilet 1 ss…
Sjømatrisotto
24. juni 2018
Jeg tenkte det ikke skulle ta så lang tid å smelle sammen denne retten, men det var før jeg begynte å rense blåskjellene, skrelle rekene og rense krabbene. Men når alt var blandet sammen og første gaffel med mat fant veien inn i gapet, kom betalingen i form av en meget velsmakende rett med en vin…