Fiskecurry med sitronris
21. mai 2014
Det er veldig gøy å lage nye retter som gjør middagsopplevelsen til noe ekstra! Nigela Lawsons oppskrift ble halt ut av boken hennes "Smak av sommer", og disket opp på en travel hverdag i går! Alt jeg trengte å gjøre var å planlegge bittelitegrann dagen i forveien, handle inn på veien hjem og…
Lakseconfit i soppolje
19. april 2014
Jeg tok sjansen på å lage denne retten fra Eivind Hellstrøms bok, Verdens Beste. Règis Marcon hadde laget en lakserett som så overkommelig ut til å gjenskape. Med noen justeringer ble jeg noenlunde fornøyd med utseende og veldig fornøyd med smaken. Jeg hadde "tilfeldigvis" noen viner til test som…
Røkt Hyse med stekte poteter og spinat
1. februar 2014
Her om dagen hadde jeg nok et hyggelig besøk av Geir fra "Far min sitt kjøkken". Denne gang hadde han med seg selvrøkt Hyse, som vi sammen lagde et fellesmåltid av. Oppskriften er like enkel, som den er god. Selve røkeprosessen kan snart leses om på bloggen til Geir. - - - til 4 personer saus 80…
Scampi med Prosciutto og grillsaus.
11. januar 2014
På nyttårsaften møttes noen naboer i lystig spleiselag hvor alle tok med noen enkle retter. Mine bidrag var denne smakfulle fingermaten og ribberester. Gode smaker, lett å lage. grillsaus 1 ss extra virgin olivenolje 1 middels stor løk, halvert og finsnittet 1 ts hakket rosmarin blader 1 ts hakket…
Kveite med gressløkssmør
20. desember 2013
Oppskriften til denne deilige fiskeforretten er hentet fra Eyvind Hellstrøms bok, "Bagateller for Livsnytere". En inspirerende bok med mange fine retter og gode vinforslag. Kveiten kan serveres som forrett eller hovedrett. Som hovedrett ville jeg ha doblet størrelsen på fiskestykkene og servert…
Ovnsbakt Piggvar
25. oktober 2013
Jeg ville ha fisk til middag og gikk med åpent sinn til Fiskeriet hvor en piggvar lå og stirret på meg. Det var lenge siden jeg hadde laget smørstekt flyndre, som smakte supergodt den gangen, og bestemte meg derfor å prøve piggvaren. Jeg ble anbefalt å saltbake den, om enn på en litt annen måte…
Torskefilet med jomfrusaus
5. oktober 2013
Det er alltid hyggelig når vi får besøk av våre gode venn Geir fra "Far min sitt kjøkken". Sist onsdag hadde han med noen fine torskefileter som vi sammen tilberedte etter beste evne. Resultatet får du her. til 4 personer 800 g torskefilet 2 ss olivenolje 1 ts salt pepper Skrap skinnsiden av…
Kongekrabbe med Rigatoni
7. august 2013
Fra å egentlig å være litt uinspirert på hva jeg skulle lage til middag sist lørdag til jeg kom over kongekrabbe på tilbud og en god porsjon rigatoni, var det kort vei til at denne egenkomponerte retten havnet på middagsbordet. Sammen med en nydelig vin fra Zind Humbrecht ble det en skikkelig…
Bakt Lysing
3. juli 2013
Lysingkjøttet blir så fast og saftig når det tilberedes på denne måten. I tillegg er den super enkel å lage og supergod på smak. Siden fisken tar så kort tid i ovnen anbefaler jeg at du starter med å lage kraften, så begynne tilberedingen av fisken. Mens erteblandingen godgjør seg i pannen kan du…
Sprøstekt fjellørret med appelsinkokt fennikkel og riskake
15. mars 2013
til 4 personer 2 hele fjellørret 40 g usaltet smør 4 ss rømme salt og pepper Klaret smør Varm opp en panne med 250g usaltet smør på svak varme. Etter 15-20 minutter, heller du forsiktig det klare smøret gjennom et kaffefilter over i et glass. Melkeproteinet på bunnen skal ikke være med (se en fin…
Pasta med laks og asparges
1. mars 2013
Ferdig middag på 40 minutter. til 4 personer. 600 g laksefilet 500 g fersk tagliatelle 1 bunt asparges 16 små tomater 3-4 ss soyasaus 2-3 ss taggiasche olivenolje 1/2 sitron salt og pepper Tørk av laksen og legg den på en ildfast form enten med bakepapir under eller smurt godt med smør i bunnen.…
Østers naturell med Sjelefred fra Kinn
1. februar 2013
Sjelefred fra Kinn er intet mindre enn en supergod match til Østers naturell. Den lette bitterheten og runde fylden på ølet skyller østersen ned og pakker den pent inn samtidig som smaken av østersen kommer frem. Høres det ikke fristende ut? Jeg har servert dette som forrett ved flere…