Løksuppe

Helt utenfor sesongen vil noen si, men jeg kan lett spise denne tradisjonsrike franske suppen når som helst! Den er så rimelig og lett å lage, og smaker så godt. Når den settes sammen med en god vin, som den jeg hadde til her, blir det fest for smaksløkene! til 8 personer 5 store løk 4 store…

Les mer


Indisk kyllingsuppe

Oppskriften til denne retten har jeg fått av en god venn og trofast leser, Marius Søbye. Kun små endringer er gjort. En herlig rett som sammen med vinvalget gav en ultimat mat og vin-opplevelsen. 1 hel kylling 15 økologiske rå, scampi 10 hele pepper 2 l vann salt Tørk av kyllingen og del den i 4-6…

Les mer


Blomkålsuppe med sjøkreps

til 4 personer 2 blomkålhoder 8 sjøkreps 1 L fiskekraft 2 ss olivenolje 3 dl fløte salt pepper Skyll blomkålhodene i kaldt vann og del opp i små buketter. Legg alt i en stor gryte sammen med fiskekraften og kok opp. Når kraften koker tar du ut 1/3 del av blomkålen, legg den på en tallerken så…

Les mer


Spicy høstsuppe

1 kg blåskjell 1/2 liter hvitvin 3 sjalottløk 3 stk vårløk olje Rens blåskjellene og finkutt løkene. Varm opp en panne med litt olje, ha i løk, hvitvin og blåskjell. Ha lokk på og la det hele koke i 3-4 minutter. Sil av blåskjellene og ta vare på kraften. 600 g reker 1 boks kokosmelk 1 liten rød…

Les mer


Tom Ka Gai (Thailandsk kyllingsuppe)

4 stk kyllingfileter 2 bokser kokosmelk 1 stk lime, saft og skall 6 stk vårløk 3 fedd hvitløk 1 rød chili 1 gulrot 6 sjampinjonger 1 stang sitrongress 3 cm galangal 3 ss olje til steking 2 dl vann 1 hønsebuljongterning 3 ss soyasaus frisk koriander Skjær kyllingfiletene i tynne strimler, bland i…

Les mer


Blåskjellsuppe

til 4 personer 1 kg blåskjell 0,5 kg ferske reker 1 dl hvitvin 2 ss smør 2 sjalottløk 2 fedd hvitløk 2 ss hvetemel 5 dl fiskekraft 5 dl blåskjellkraft 1 neve frisk timian 4 dl fløte salt & pepper Vask og rens blåskjellene. Fres litt av løken i en panne med 2 ss olje til den er blank, ha i vin…

Les mer


Fiskesuppe med Safran

1,3 kg fisk (laks, steinbit, torsk og ferske reker) 1 stor klype safran 3 store tomater 4 hvitløksfedd 2 løk 1 krydderbukett (fennikel, timian, laurbærblad, 1 stor bit appelsinskall) 1 dl druekjerneolje 1,5 dl fiskekraft 1 dl hvitvin 6 skiver godt brød 115 g gruyereost 2 ss hakket persille 1 stang…

Les mer


Chilisuppe med safran og chorizo

1 løk 3 hvitløksfedd 1/2 rød chili 2 ss rapsolje 1 ts safran 1 ts sukker 2 hønsebuljong terninger 3 ss tomatpuré 1 boks chilibønner 1 boks hele, røde, paprika 1 boks hakkede tomater 5 dl vann 1 ss ferskreven ingefær 4 chorizopølser salt & nykvernet pepper parmesan Skrell og finhakk løk,…

Les mer


Soppsuppe

Soppsesongen er godt i gang og da passer det godt med en god sopp suppe. Denne suppen ble testet to dager på rad, med samme gode resultat. Les mer om sopp hos; Soppgleder.no -  -  - Til 4 personer 500g fersk sjampinjong 200g fersk kantarell 2ss smør 2ss hvetemel 6dl hønsebuljong 4dl melk 1…

Les mer


Hjemmelaget tomatsuppe

12 modne tomater 1 stor løk ½ rød paprika 1 ss smør 2 ss hvetemel 2 ss tomatpure 1 liter buljong (1 kjøttfondterning) 1 dl fløte salt & hvit pepper hardkokte egg kokt makaroni Skolde tomatene i kokende vann til skinnet begynner å sprekke opp, ta tomatene ut, ta av skinnet og kutt tomatene i…

Les mer


Fiske og skalldyrsuppe

2 dl beurre blanc ** 2 ss god olivenolje 1 løk 2 dl hvitvin 1/2 dl fløte 100 g smør 150 g ørretfilet 150 g steinbitfilet 150 g rensede reker 1 gulrot 1 fennikel 1 bit sellerirot 2 tomater 1 liten purre 2 sjampinjonger 6 ss hakkede urter (basilikum, gressløk og persille) 6 dl fiskekraft salt og…

Les mer


Fiskesuppe med skrei

1 fennikel, i tynne strimler 2 finhakkede sjalottløk 2 finhakkede hvitløkbåter ½ fennikel i tynne strimler 2 stjerneanis olivenolje 2 dl hvitvin 1 l fiskekraft 4 dl kremfløte 2 ss smør 300-400 g skreifilet i store terninger 150 g blandede grønnsaker (gulrot, selleri, fennikel) i fine strimler……

Les mer