121 b.C. Time flows Bianco 2012

Oransjevin har vært vanskelig for meg å like, bare ved et par anledninger har de falt i smak. Den første var Terra Harmoge 2012 fra Walter Batte, den andre er denne, 100% Vespaioloen, fra Soarda. Vinhuset Vignaioli Contrà Soarda eies og drives av ekteparet Gloria og Mirco Gottardi. Slekten hadde…

Les mer


No soup for you!

Vi var 5 til middag og selv om det ble gjort gode innhogg i gryteretten, ble det nok restemat til 2 personer. Nam, nam og atter nam! Jeg sender en takk til Al Yeganeh som er opphavet til oppskriften til denne digge kyllingsuppen. Al startet The Soup Kitchen International som var inspirasjonen til…

Les mer


Blåskjellsuppe

Det er ikke så langt ned til sjøen på landstedet hvor vi har en liten åpen plastjolle vi kan dra ut og fiske, eller i dette tilfelle, plukke blåskjell fra. Her om dagen dro jeg ut klokken åtte på kvelden og plukket et par kilo blåskjell, og hadde laget ferdig suppe til klokken halv ti! Suppen ble…

Les mer


Fiskesuppe med Uer og Rouille

Midt i hektiske konfirmajonsforberedelser til vår yngste sønn, Ludvig, fant jeg oppskriften til denne suppen som Ole Martin Alfsen har snekret sammen. Maten tok en halvannen time å lage og resultatet ble noen mette og fornøyde familiemedlemmer rundt bordet. Ole Martin har også laget en god rød og…

Les mer


Søtpotetsuppe

Dæggern, dette var en god suppe. Sødmefull, lett spicy, frisk, fyldig og mettende! En stor mat- og vinopplevelse. Suppen ble servert til middag i går, tirsdag, som vi ble sittende i 3 timer og nyte. til 4 personer 1 kg søtpoteter 1 ss peanøttolje 1 stor rød chili 2 ts spisskummin 2 ss fersk…

Les mer


Torsk i potetsuppe

I søken etter nye retter å lage finner jeg gjerne gode forslag fra uventet hold. Denne gangen fant jeg forslaget til torsk i potetsuppe i gratisbladet "Glad i Mat" som matkjeden ICA gir ut. Jeg gjorde bare noen få justeringer, resultatet ble en veldig enkel, veldig god og veldig sunn rett! til 4…

Les mer


Kyllingsuppe

Eivind Ell har nok en gang bidratt med en super oppskrift, denne gang på kyllingsuppe, som han har laget på frihånd. Det er bare å følge oppskriften, så får du en deilig, medium sterk, suppe å kose deg med en regntung dag for eksempel. til 4 personer 4 kyllingbryst 2 bokser kokosmelk 1 chilli 1…

Les mer


Pasta med trøffelsaus

Forrige helgs herremiddag startet med denne forretten. Etter at alle hadde slikket tallerkene rene, var det vanskelig å se for seg hvordan neste rett kunne bli like god eller bedre! Men både torskeloinen, andebrystet og sitronpannacottaen gjorde middagen til en fest for smaksløkene. til 6……

Les mer


Thaisuppe

til 4 personer 4 dl (1 boks) kokosmelk 2 ss solsikkeolje 2 dl kyllingkraft 1 stor løk 1/2 rød chili 2 fedd hvitløk 1 ss sitrongress 20 g fersk ingefær 1 ss mild karripasta 1 neve fersk koriander 1 neve aspargesbønner 1 rød paprika 2 gulrøtter 1 vårløk 12-15 scampi salt og nykvernet pepper Rens og…

Les mer


Hjemmelaget tomatsuppe

Under produsentbesøk i Tyskland i forrige uke fikk vi servert denne fantastisk gode tomatsuppen på restauranten hos Kruger Rumpf. Kokken var grei nok å dele hovedingrediensene med oss, og etter endel testing fant jeg frem et godt blandingsforhold. til 4 personer 1 dl sukker 1 appelsin 1 neve…

Les mer


Fiskesuppe fra Austrheim

Denne blåskjellsuppen ble kreert i sommerferien etter en lang dag på sjøen med selvplukket blåskjell, selvfisket pale, torsk og lyr. Det ble det en sen middag, ca klokken 9 på kvelden, men resultatet var såpass at jeg måtte laget den igjen denne helgen. Jeg fikk ikke tak i pale og torsk, så det…

Les mer


Blåskjell i tomatsaus

til 4 personer 1 kg blåskjell 2 bokser grovhakkede tomater 1 bunt vårløk 1 stor løk 3 glass hvitvin 2 gullerøtter 2 ss rapsolje 1 selleristang 2 fedd hvitløk 1 neve rosmarin 1 neve persille Skyll og rens blåskjellene. Ha oljen i en bra stor jerngryte på medium varme. Finhakk løk og hvitløk og ha i…

Les mer