Hvitløksstekte scampi med tomatvinagrette
1. august 2015
En lett og fin fingerrett nå når, forhåpentligvis, solen og varmen kommer. Rieslingen som er anbefalt til her er en skikkelig godbit. 500g scampi 2 dl olivenolje 6 fedd hvitløk 1 fersk chili salt og pepper 2 ss limesaft 1 salathode koriander 1 ts cayennepepper noen klyper salt Det beste er om du…
Grillet indrefilet av svin med plommekompott
20. mai 2015
Dagens enkle, men dog så gode rett, er hentet fra siste utgave av Maison Mat & Vin. Det var lørdag og jeg trengte noe passende mat til nabofestens 17. mai bord. Det tok ikke lang tid å bestemme seg for å lage retten, og som tenkt ble det en flott rett med en innertier av en øl til. til 4…
Kyllingpai
21. oktober 2014
Da anledningen bød seg til å teste oppskriften til denne retten sist helg, fikk jeg og eldstesønnen, Emil, oss en overraskende god og morsom rett til middag. Den er nesten for pizza å regne, men den kunne like godt ha fungert som forrett eller dessert også. Uansett var det en superdigg rett med…
Auberginboller
11. september 2013
Ja, du leste riktig! Auberginerboller, kjempedigg og sunt. Oppskriften er fra boken "To Grådige Italienere", hvor jeg har funnet flere gode oppskrifter. Denne kan være en fin forrett, som her, eller du kan servere den til middag med fersk pasta. til 4 personer 2 auberginer 60 g tørt brød 3 ss…
Kjøttboller i rødvinssaus
7. mars 2013
til 4 personer 600 g kjøttdeig av lam 50 g spekeskinke 4 skiver loff 2 dl rødvin 1 dl melk 1 ss kapers 1 løk 1 gulrot 10 g salt 2 hvitløksbåter 2 ss olivenolje 1 ss fennikkelfrø 1 stilk stangselleri 2 ss nyrevet parmesan 1 bunt basilikum 10 salvieblader 1 boks hele tomater uten skinn Skjær bort…
Parmesanchips med syltede tomater og parmaskinke
19. februar 2013
Dette er deilig fingermat som er superlett å lage. 250 g parmesan 300 g pomamore 200 g parmaskinke rapsolje Finrasp parmesanen og bruk en liten rund form til å plassere parmesanen i et tynt lag på et stekebrett med et lett oljet stekepapir. Dytt parmesanen litt ned med en skje slik at den får en…
Kamskjell i fløtesaus
21. oktober 2012
Her er det bare å ha gjestene klare ved bordet, for denne forretten er ferdig på 3 minutter, og den skal serveres straks. til 4 personer 8 kamskjell (m/rognpose) 2 dl fløte 2 ts safran 1 ss smør 1 sjalottløk 1 dl hvitvin 2 ss solsikkeolje Salt og pepper Bruk gjerne ferske skjell selv om de er…
Crostini med krabbe og paprikarøre
30. september 2012
til 8 personer 8 stk krabbeklør 1 baguett (til crostinis) persilleblader paprikarøre 5 pimientos (syltet paprika) 2 ss majones 1 klype kajennepepper 1 ts sitronsaft 2 ss olivenolje Rens krabbeklørne og ha de i en bolle (pass på at du ikke får med biter av krabbeskjellet). Tørk paprikaen med papir…
Thaimarinert kylling
5. januar 2011
4 kyllingfileter 1 dl olivenolje 15 hele korianderfrø 2 fedd hvitløk 5 ss søt chilisaus 3 ss ketchap manis grovkvernet pepper og salt Knus korianderfrøene i en morter, bland resten av ingrediensene sammen og rør godt. Tørk godt av kyllingfiletene med kjøkkenpapir og skjær de på langs i tynne…
Portobello-sopp i skinke og hvitløk
2. januar 2011
4 portobello-sopp 4 ss extra virgin olivenolje 2 hvitløksfedd 12 skiver parmaskinke fersk timian salt & pepper Legg soppen med hatten opp og skjær den i 1,5 cm tykke staver. Skjær bort den svarte skiven under hatten. Finkutt og mos hvitløken med bredsiden av en kniv og bland den sammen med…
Marinert manchego
1. januar 2011
1 ss hele pepperkorn 300 g manchego ost 3 stk pimientos 6 sorte oliven 1 ss fersk timian 1 dl god olivenolje 1 ts rødvinseddik / sherry Ha pepperkornene i en glovarm, tørr, panne til de spretter rundt og ser askegrå ut, ca 2 min. Knus de forsiktig med flatsiden på en kniv. Med denne prosessen blir…
Ovnsstekte tomater
31. oktober 2010
Denne enkle, men smakfulle, oppskriften er hentet fra Triners Mektige Matblogg 20 tomater sukker olivenolje m/sitron maldonsalt nykvernet pepper friske krydderurter (basilikum, timian) Skyll tomatene, del de i to og legg de med snittsiden opp på et bakepapirkledt stekebrett eller et smurt ildfast…
- 1
- 2