Ovnsbakt Chorizopølse
27. mai 2010
400g chorizopølse 15 små tomater 1 stor rød paprika parmesan ost feta ost Asiatisk saus 1/2 dl søt chilisaus 1/2 dl limesaft 1/2 dl grapefrukt juice 2 ss fiskesaus 2 ts fint, brunt sukker 2 ss kecap manis 4 cm frisk ingefær Bland sammen ingrediensene til sausen i en bolle. Vask og varm tomatene i…
Bruschetta de Brolio
2. mai 2010
4 tomater 1 rødløk 1/2 pakke bacon 1 ss fersk ingefær 2 fedd hvitløk hjemmelaget grovbrød smør gressløk Skjær baconet i små terninger og fres de i en panne til de er passe stekt. Ta av pannen. Finhakk tomater, løk og ingefær. Bland sammen i en bolle sammen med baconbitene (få med søet). Finhakk…
Toast
2. januar 2010
Saint Agur ost Akasie honning Ristet grovbrød Aprikos (tørket) Extra virgin olivenolje m/sitron Gressløk Skjær hver av de tørkede aprikosene i 3 lange deler og marinèr bitene i Commandaria St.John over natten, eller minst minst i 2 timer, i kjøleskapet. Skjær av skorpen på 2 brødskiver del opp i…
Ølmarinert laksetartar
31. desember 2009
300 g salmalaks 1 dl lyst lagerøl sjalottløk limesaft gressløk olivenolje Kutt fisken i små treninger. Legg de i ølet og la det marinere i noen timer. Sil av noe av væsken. Bland inn finkuttet sjaløttløk og gressløk. Smak til med salt, pepper, limesaft og litt olivenolje. Serveres med teryakisaus…
Smådjevler
30. desember 2009
Deilige dadler med frakk av bacon. 20 dadler 20 baconstrimler Surr baconskivene rundt dadlene og fest med en tannpirker. Stekes i ovnen på 200 g i ca 15 min, eller til baconet ser ferdig ut.
Ovnsbakte epler, honning og nøtter
30. desember 2009
100g Selbu blå 1 dl grovhakkede valnøtter 2 stk medium store epler 4 ss flytende akasiehonning Vask eplene og skjær i tynne skiver. Ta bort stenene. Fordel epleskivene i smurte (eller på bakepapir) ildfaste porsjonsformer. Fordel nøttene over eplene. Stek midt i ovnen på 200 g i 15 min. Bryt Selbu…
Ribberester
30. desember 2009
Dette er en superenkel reste-rett som smaker kjempegodt. Har du ikke ribbe kan du bruke det kjøttet du har for hånden. 200 g ribberester 7 ss teriyaki sauce 5 ss ketjap manis 1/2 lime Skjær til passe størrelser av kjøttet og sett en tannstikker i hver bit (ikke bruk stikker med fluor:). Bland…
Minikjøttboller
23. august 2009
900 g kjøtt 2 skiver brød 2 ss tørket oregano 1/2 ts spisskummenfrø, støtt 1/2 liten tørket chili, støtt 1 ss frisk rosmarin, finhakket salt og nymalt pepper 1 eggeplomme 4 ss olivenolje 1 boks hakkede tomater 2 never frisk basilikum, revet i biter 60 g mozzarella, i biter 60 g parmesan, nyrevet…
Fritert ridderost med aprikos
2. mai 2009
12 biter ridderost à 20 g 4 ss mel 1 egg 4 ss griljermel 3 dl frityrolje ½ dl sukker 1 dl vann 20 tørkede aprikoser Vend ost først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel. Varm opp oljen til 180 grader og fritér osten til den er gyllen. Kok opp sukker og vann og ha i aprikoser. Kok til det…
Fylte chili
29. april 2009
4 store chilipepper Fyll: 1 dl fetaost 1 dl revet cheddar 200 g hakkete reker eller krepsehaler 150 g hakket bacon 3 hakkete hvitløksfedd 1 hakket sjalottløk 10 cm hakket stangselleri 1 knippe basilika, oregano eller koriander 2 ss matolje Fylte chilifrukter er en perfekt forrett eller en liten…
Delizie
7. mars 2009
6 ferske lasagne plater (125g) 1 squash 1 ss olivenolje 1 ts salt 200g emmetaler eller comte ost 150g kokt skinke 200g kjøttdeig Tomatsaus 1 løk 1 dl olivenolje 1 boks plommetomater 1/2 ts salt 2 ss sukker Béchamelsaus 2 1/2 ss smør 2 1/2 ss hvetemel 5 dl melk 1/2 ts salt 1/2 ss hvit pepper 2 ss…
Reker i hvitløk (Gambas al ajillo)
2. februar 2009
500 g scampi 6 fedd hvitløk 6 ss olivenolje 1(2) ts cayennepepper noen klyper salt litt finhakket persille Rens rekene. Ha oljen i en stekepanne, legg oppi rekeskallene når oljen er varm. Når skallene blir røde tar du stekepannen av platen. Hell på litt ekstra olivenolje og la stå i ca. 30min og…
- 1
- 2