Minikjøttboller
900 g kjøtt
2 skiver brød
2 ss tørket oregano
1/2 ts spisskummenfrø, støtt
1/2 liten tørket chili, støtt
1 ss frisk rosmarin, finhakket
salt og nymalt pepper
1 eggeplomme
4 ss olivenolje
1 boks hakkede tomater
2 never frisk basilikum, revet i biter
60 g mozzarella, i biter
60 g parmesan, nyrevet
Kjør kjøttet i en foodprosessor, ha i en bolle. Kjør brødskivene på samme måte. Ha brødsmulene, tørket oregano, spisskummen, chili, rosmarin og eggeplomme i bollen med kjøtt og tilsett 2 ts salt og pepper. Bland godt sammen til en jevn masse. Mens stekepannen varmes på sterk varme med en klunk rapsolje i, ruller du små kjøttboller fra deigen og brun de godt på pannen. Når de er fine og brune hele veien rundt kan du skru ned varmen og dekke kjøttbollene med tomatsaus, masse basilikum, mozzarella og parmesan. Etterstek kjøttbollene i ovnen på 200g i 15-20min, til osten er gyllen.
Anbefalt drikke: Falesco Montiano 2009