Müsliboller

Saftige og sunne boller av fuktig deig som bare skal røres sammen og heve litt lenger enn vanlig.

3 dl müsliblanding med rosiner, fiken og gresskarkjerner
5 dl kokende vann
60 g tørkede tranebær
1 dl crème fraiche
15g gjær
1 ss flytende honning
2 ss rapsolje
2 ts salt
1/2 appelsin (saft og revet skall)
450 g hvetemel

Hell kokende vann over müsli og tranebær, og la blandingen trekke på benken i ca 60 min. Rør inn crème fraiche og gjær, men pass på at blandingen ikke er varmere enn 37grader. Bland inn honning, olje, salt, appelsinsaft og skall. Tilsett mel litt etter litt til deigen har grøtkonsistens. Rør godt i noen minutter. Dryss litt mel over og dekk bollen med plastfolie. Husk at det må være plass i bollen til at deigen kan heve seg. Sett deigen i kjøleskapet i minst 3 timer eller over natten.
Bruk en stor skje dyppet i olje til å forme store boller. Legg dem på en stekeplate dekket med bakepapir og dryss litt mel over. Stek bollene ved 220grader i ca 25minutter. Avkjøl på rist. Bollene kan fryses.