Om meg
MatogVinnett ble til en dag i 2007. Nødvendigheten av å ha et sted og samle dessertoppskrifter ble stadig større siden jeg stadig vekk rotet bort papirnotatene mine. Etterhvert har nettsiden vokst til også å omfatte andre oppskrifter jeg har støtt på underveis, kombinert med en stadig økende interesse for vin og gleden ved å gi gode vinanbefalinger til mat.
Min utdannelse og bakgrunn er som filmfotograf og er medeier av Krypton Film som også er dagjobben min. I min tid som fotograf har jeg vært så heldig å ha stått med kamera rett over grytene til kokker og matformidlere som Arne Brimi, Andreas Viestad, Lars Lian, danske Claus Meyer og svenske Tina Nordstrøm. Kunnskapen og formidlertrangen til alle disse har smittet og gitt meg inspirasjon til denne bloggen.
Selv har jeg tatt diverse vinkurs på Vinfagskolen og kokkekurs på Gastronomisk institutt. Jeg er ofte på vinsmakinger, kokkelerer hver eneste helg og ikke så sjelden i ukedagene heller. Alle oppskriftene har jeg selv prøvd ut og bildene tar jeg i badekaret hjemme, mens familien lurer på hvor maten blir av…
Alle anbefalinger kommer som resultat av egne preferanser og egen smak. Jeg drikker alltid hele flasken før innholdet anbefales eller blir nevnt på bloggen. Oftest smaker jeg og mine bordvenner på flere viner til matrettene for å finne best mulig vinfølge.
Aller helst skriver jeg om viner på bestillingslisten til Vinmonopolet, eller tar for meg spesialbestilte viner. Det gjør jeg fordi svært mange spennende viner ikke får den oppmerksomheten de fortjener. Av samme grunn tar jeg meg kun bryet med å anbefale viner jeg synes er virkelig gode. Viner jeg ikke liker blir utelatt.
Vininteressen er absolutt en dyr hobby. 98 prosent av vinene har jeg selv kjøpt inn, mens jeg en sjelden gang mottar vareprøver fra importører. Jeg mottar ingen form for godtgjørelse for omtalene på bloggen. Fra høsten 2012 til sommeren 2014 bidro jeg med å plukke ut «Vinblogger» på magasinet «Vin & Brennevin«, og fra sommeren 2015 har mine artikler vært å finne på Norske Vinklubbers Forbund.
Jeg håper du som er innom denne siden har glede av oppskriftene eller anbefalingene. Jeg tar gjerne imot ros eller ris.
Jørn G. Broll
jorn@matogvinnett.no
Olek Bondonio Langhe Nebbiolo 2018
4. desember 2019
Benytt gjerne anledningen til å laste opp noen av denne supre Langhe Nebbioloen fra Olek. Eventuelt kan den og mange andre av hans viner smakes på winemakermiddagen som holdes på matkurs.no nå på lørdag (7/12). - - - Olek Bondonio har på de 14 årene han har drevet familegården, klart å…
Silvia Cellars Old Vine Zinfandel Reserve 2013
30. november 2019
Fra Dry Creek i California, får du her en fantastisk fin Zinfandel, en slepen diamant, som egentlig ble lansert i 2016 og raskt ble utsolgt. Men nylig var importøren heldig og fikk tak i noen flere flasker (295 stk) og nå er den enda bedre drikkeklar, et funn for den vinofile som liker spesielt…
Heidi Schroeck
23. november 2019
Som alltid var det svært hyggelig å være på besøk hos Heidi Schröck og smake hennes viner. Jeg var i Rust nå sist søndag 17/11 og fikk en vertikalsmaking av Furmint 2016, 2017 og 2018, Welschriesling 2007, 2009 og 2018, Grauburgunder 2006, 2015 og 2018, Blåufränkisch 2016, 2017 og 2018, samt…
Elena Walch Ludwig Pinot Nero 2016
16. november 2019
Det lokale Vinmonopolet mitt har ofte noen godsaker på lur. Denne ble anbefalt og falt umiddelbart i smak. Det gjorde heller ingenting at vinen har samme navnet som vår yngste sønn. - - - Elena Walch var en tidligere arkitekt da hun giftet seg inn i en av de eldste og største vinfamiliene i…
Dog Point Pinot Noir 2015
9. november 2019
Denne likte jeg umiddelbart, noe som skulle vedvare hele reisen gjennom flasken. Den koster litt, men den er verd det. Spesielt 2015 årgangen. Den er i årgangs-skifte (2015-2016) akkurat nå så spesifisere gjerne at du vil ha 2015 hvis du bestiller den. - - - Etter å ha jobbet sammen hos Cloudy…
3 rimelige og gode hvitviner
2. november 2019
Denne gang har jeg funnet frem 3 gode hvitviner til under 200.- kr, som er verd å legge merke til. To Rieslinger fra Pfalz, friske og lett fyldige, samt en blandingsvin (70% Albariño og 20% Loureira) fra Spania. Alle med det lille ekstra. - - - Fusser Riesling 2018 Martin og Georg Fusser lager…
Massolino Barbera d’Alba 2018
26. oktober 2019
Av Massolinos to Barbera D`Alba viner på Vinmonopolet er denne kanskje den enkleste av de to, men i 2018 årgangen stråler også denne. I tillegg får du den til en svært god pris (210.-). Regelrett et røverkjøp. Intet mindre. - - - Giuseppe Massolino etablerte Azienda Agricola Vigna Rionda di…
Fusser No.1 Reiterpfad Riesling Trocken 2016
19. oktober 2019
Jeg blir aldri lei av Riesling, i alle fall ikke av gode Rieslinger! Denne er eksepsjonelt god og har i tillegg et langt og godt lagringspotensiale. - - - Weingut Fusser holder til i Niederkirchen i byen Deidesheim i vindistriktet Pfalz en halvtimes kjøretur vest for Mannheim i Tyskland. Etter…
Knewitz Nieder-Hilbersheim Riesling Eisenerz
12. oktober 2019
Fra Tyskland, nærmere bestemt i Appenheim nord i vindistriktet Reinhessen, og enda nærmere bestemt fra produsenten, Weingut Knewitz, kommer det noen fine viner en skal legge merke til. - - - Weingut Knewitz er en familiebedrift som ble etablert på slutten av 1800 tallet. Driften den gang var…
Chanin Santa Rita Hills Pinot Noir 2017
9. oktober 2019
Jeg tenkte en stund å holde denne hemmelig så jeg kunne tømme hyllene for de selv, men velger å dele den allikevel :) Gavin lager uansett så mange gode viner at jeg trenger å fordele innkjøpene mine noe mer for å ha råd til alle. - - - Gavin Chanin begynte å jobbe med vin i 2004 på Au Bon…
Scarzello Barbera d’Alba Superiore 2016
5. oktober 2019
Barbera D`Alba er den første vinen Federico produserte når han tok over driften av gården og jeg har smakt mange av årgangene av den, men denne er nok den beste han har produsert på 20 år! Også i følge produsenten selv. Vin-etikettene fikk også et ansiktsløft dette året, noe som kler den godt. -…
Vicchiomaggio Vegan Chianti Classico Riserva 2016
28. september 2019
Foruten at etiketten er pen er denne vinen er et lite funn, både fordi den smaker svært godt men også fordi den er 100% vegansk. Jeg er ikke veganer selv men liker denne vinen som jeg synes er vellaget og svært velsmakende. - - - Federico Matta begynte sitt vinimport-imperium i London i 1921 og…
2 kommentarer
Legg til kommentar Avbryt svar
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.
Hva vil du anbefale av vin til en Rieslingsuppe (med Emmentalerost) ?
Det kommer litt an på hva som ellers er basen i suppen, men tatt i betraktning at du har emmentalerost i ville jeg valgt en riesling med litt restsødme som Mosbacher Deidesheim Riesling Kabinett Feinherb eller Wechsler Riesling Feinherb.