Oslo Buco
Dette er en knallgod Oslo-versjon av Osso Buco, med lam i stedet for kalveskank.
1 kg lammebog
1 løk
5 ss mel
4 tomater
1 dl olivenolje
5 hvitløksfedd
3 dl god rødvin
200 g sellerirot
4 gullerøtter
1 appelsin
4 ss sukker
3 bokser plommetomater
fersk bladpersille
fersk oregano
Gjør klar alle ingrediensene først.
Skrell og hakk løken i store biter, hvitløken skrelles og deles i to, tomatene legges i kokende vann i 3 minutter og deretter i isvann, dra av skinnet på tomaten og del i fire. Skrell og del selleriroten i biter, skjær av skallet på appelsinen og del i passe biter.
Skjær lammet i passe store biter og ha salt, pepper og mel over kjøttet på begge sider. Varm opp en jerngryte på komfyren, ha i litt olivenolje. Brune kjøttstykkene godt i noen minutter, ta de ut og legg de til side.
Bruk samme gryte til å frese opp grovhakket løk og hvitløk med litt olje og sukker. Når løken er gylden er det bare å ha i plommetomater, tomater, selleritot, gulrot, appelsin, rødvin og lammekjøttet. Legg lokk på gryten og sett den midt i ovnen på 180 grader i 2 timer. Ta av lokket og la stå i 2 timer til. Smak til med salt, pepper og grovhakket basilikum.
gremulata
skallet av 1 sitron
2 hvitløksfedd, finhakket
2 ss bladpersille, finhakket
salt og pepper
Bland alle ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
Drikkeforslag:
Boffa Carlo Barbaresco 2008
Tenuta il Sogno Due Brenton 2008
3 kommentarer
Legg til kommentar Avbryt svar
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.
Hei Jørn!
Bra innlegg, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no
Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no
Hilsen Magne i VG
Hei Magne.
Så kult 🙂
Takk for anbefalingen.
Mvh,
Jørn