Manchego
22. januar 2011
Manchego er Spanias nasjonalost. Casa Del Campo Manchego er en fast hvit ost laget av sauemelk fra Mancharegionen i Sørøst-Spania. Casa del Campo er modnet i 3 måneder og har en søt og pikant, litt fruktig smak. Casa Del Campo er DOC- klassifisert, noe som garanterer at osten er av høyeste…
Saint Agur
2. januar 2010
Saint Agur er en fransk blåmuggost som stammer fra den lille byen Bauzac i Auverne-distriktet. Den er formodnet og spiseklar (stabilisert) direkte fra meieriet og er laget av pasteurisert kumelk beriket med krem. Osten har en rik og fyldig smak, kremet og smidig konsistens som smuldrer lite ved…
Danablu
13. juni 2009
Den danske Danablu osten er en type blåmuggost med en mild og salt smak med en lett bitter tendens og rundere smak enn vanlige blåmuggoster som du finner i ostedisken. Danablu lages av H-melk og homogenisert fløte, og får tilført skimmelkultur og naturlig løpe. Når melken avstives blir massen…
Gorgonzola
10. mai 2009
Den italienske blåmuggosten Gorgonzola regnes som en av de "tre store". Gorgonzola har blitt produsert i mer enn tusen år. Osten ble kalt Stracchino di Gorgonzola fordi osten ble laget etter at kyrne hadde kommet tilbake fra sætra i Po-dalen. Etter denne turen var kyrne så trette (stracco betyr…
Comte
10. mai 2009
Regionene Dauphine, Savoie og Franche Comté er alpeområder med grense mot Italia og Sveits. Franche Comté har en gigantisk melkeproduksjon på grunn av de gode beiteforholdene. Derfor lages det også mye ost her, ikke minst den velkjente Comté. Det er bare melk fra Montbeliard-kyr som kan brukes til…
Fourme d`Ambert
29. mars 2009
Denne osten bør prøves! Mild og veldig god, en ost for mange anledninger. En ost for de som synes Roquefort kan bli i meste laget. Denne osten kan du smøre rett på godt landbrød og kose vettet av deg! Det blir sagt at galliske druider laget slik ost allerede før romerne kom. Fourme betyr 'form',…