Østers naturell med Sjelefred fra Kinn

 

Sjelefred fra Kinn er intet mindre enn en supergod match til Østers naturell. SjelefredDen lette bitterheten og runde fylden på ølet skyller østersen ned og pakker den pent inn samtidig som smaken av østersen kommer frem. Høres det ikke fristende ut? Jeg har servert dette som forrett ved flere anledninger og til folk som vanligvis ikke liker østers, alle ville ha mer!

Beregn 1-2 østers til hver.

 

Legg østersen (gjerne den norske flatøstersen) på et håndkle og bruk helst en østerskniv til å åpne den med. Finn en liten glipe i skjellet og før kniven langs innsiden av det flate skallet til du får skjært over lukkemuskelen. Da åpner skjellet seg som en lek. Bruk kniven til å løsne hele innmaten, så blir det lettere å spise alt i en engang. La noe av sjøvannet renne av, men behold noe.

 

Ta 2 ss extra virgine olivenolje, finkuttet hvitløk og nykvernet pepper og bland det sammen. Ha noen dråper over østersen før servering.

 

Kinn.no

Skjellmannen.no