Ovnsbakt Kje
til 2 personer
0,8 kg kje (killing)
1 neve frisk ingefær
1 lime
1 ss persille
1 ss havsalt
sort pepper
1 ts korianderfrø
1 ts fennikelfrø
2 gullerøtter
2 rødløk
2 persillerot
2 søtpoteter
150 g sellerirot
2,5 dl vann
1 ts salt
Sett stekeovnen på 210°.
Riv limeskall og press saften. Skrell og riv ingefær. Finhakk persille. Støt hel koriander og fennikelfrø i en morter. Bland alt sammen og smak til med havsalt og pepper. Tørk godt av bogen. Behold stykket helt. Gni kjøttet inn med krydderblandingen og la det ligge å marinere mens du tilbereder resten.
Skrell gulrøtter, persillerøtter, rotselleri og søtpotet og del i store biter. Hell på vann og dryss litt ekstra salt over. Legg på lokk.
Stek i 1½ – 2 timer. Kjøttet skal være så mørt at det faller av beinet.
Anbefalt drikke; Loosen Wehlener Sonnenuhr Riesling Kabinett 2009