Ovnsstekte tomater

Denne enkle, men smakfulle, oppskriften er hentet fra
Triners Mektige Matblogg

20 tomater
sukker
olivenolje m/sitron
maldonsalt
nykvernet pepper
friske krydderurter (basilikum, timian)

Skyll tomatene, del de i to og legg de med snittsiden opp på et bakepapirkledt stekebrett eller et smurt ildfast fat. Ringle over litt god olivenolje. Ha på litt maldonsalt, et lite dryss med sukker, litt nykvernet sort pepper og gjerne noen finhakkede friske eller tørkede krydderurter.

Tomatene stekes ved 100-120 grader på varmluft (gjerne med et lite gløtt på stekovnsdøren) til tomatene har tørr overflate, men fremdeles er myke inni. Hvor lang tid det tar vil variere etter hvor store tomater du har og steketemperaturen, men du må nok beregne ca 2 timer på cherrytomater og ca 3 timer dersom du benytter større tomater (ved steking på 120 grader).