Ovnstekt sei

til 4 personer

800 g seiefilet
0,5 dl rapsolje
1 stk rødløk
1 stk rød paprika
3 fedd hvitløk
2 vårløk
6 stk tomater
1 stk sitron
3 ss frisk ruccola
3 ss frisk persille
3 ss frisk oregano
salt og pepper

Sett stekeovnen på 200 grader.

Tørk av fisken med kjøkkenpapir, dryss salt og pepper over den skinn- og beinfrie seiefileten og sett den til side.
Varm olivenoljen på medium varme i en stekepanne og ha i grovskjært løk, paprika, finhakket hvitløk, vårløk og tomater (ta av skinn og innmaten), la det surre på pannen i 2 minutter og sett til siden. Rør inn finhakket ruccola, persille og oregano. Ta vare på litt til å strø over fisken før servering.

Fyll bunnen av en stekepose med tomat/løk-blandingen og legg fisken over. Strø litt ekstra salt i og lukk stekeposen. Sett den i en ildfast form i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. Server med gulrotpurè til.

gulrotpurè
4 store gulrøtter
1 søtpotet
50 g smør
1 sitron
salt & pepper

Skrell og del gulrøttene og søtpoteten opp i mindre biter og kok mør i lettsaltet vann. Kok gjerne gulrøttene i fem minutter før du har i søtpoteten siden den blir fortere mør. Hell av vannet og la de dampe seg tørre. Ha i smør og kjør det hele til en glatt purrè i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Drikkeforslag: Dönnhoff Riesling Trocken 2011

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: