Ovnstekt sei
til 4 personer
800 g seiefilet
0,5 dl rapsolje
1 stk rødløk
1 stk rød paprika
3 fedd hvitløk
2 vårløk
6 stk tomater
1 stk sitron
3 ss frisk ruccola
3 ss frisk persille
3 ss frisk oregano
salt og pepper
Sett stekeovnen på 200 grader.
Tørk av fisken med kjøkkenpapir, dryss salt og pepper over den skinn- og beinfrie seiefileten og sett den til side.
Varm olivenoljen på medium varme i en stekepanne og ha i grovskjært løk, paprika, finhakket hvitløk, vårløk og tomater (ta av skinn og innmaten), la det surre på pannen i 2 minutter og sett til siden. Rør inn finhakket ruccola, persille og oregano. Ta vare på litt til å strø over fisken før servering.
Fyll bunnen av en stekepose med tomat/løk-blandingen og legg fisken over. Strø litt ekstra salt i og lukk stekeposen. Sett den i en ildfast form i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. Server med gulrotpurè til.
gulrotpurè
4 store gulrøtter
1 søtpotet
50 g smør
1 sitron
salt & pepper
Skrell og del gulrøttene og søtpoteten opp i mindre biter og kok mør i lettsaltet vann. Kok gjerne gulrøttene i fem minutter før du har i søtpoteten siden den blir fortere mør. Hell av vannet og la de dampe seg tørre. Ha i smør og kjør det hele til en glatt purrè i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Drikkeforslag: Dönnhoff Riesling Trocken 2011
4 kommentarer
Legg til kommentar Avbryt svar
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.
Bra blogg, Jørn!
Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!
Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [@] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg
Hei Magne.
Takk takk, veldig hyggelig å bli plukket ut 🙂
Dette skal jeg prøve imorgen! Hørtes utrolig godt (og sunt) ut!
Laget den selv en hverdag, på ca 1 time. Enkelt, godt og sunt 🙂