Ovnstekt torsk
600 g fersk torsk i skiver
10 sherrytomater
2 ss olivenolje
3-4 sjalottløk
1 knippe basilikum
saus
2 dl fløte
1 ss grov sennep
3 fedd hvitløk
1/2 blokk fiskebuljong
2 ss hakket basilikum
Varm opp ovenen til 200 grader. Legg fisken i en smurt ovnsikker form og dryss på salt og pepper. Rør sammen ingrediensene til sausen og gi den et oppkok. Hell sausen over fisken og sett formen nederst i ovnen i 15-20min.
Knus tomatene med gaffel og bland med olivenolje. Ha i sjalottløk og basilikum og legg over fisken og stek videre i 15 min. Server med frisk salat og nypoteter. Potetene blir fantastisk gode hvis de kokes opp, vasket og med skallet på, med 2 never dill og godt med salt, i 7 minutter. Ta av pannen og trekk potetene i 7 nye minutter. Er potetene av medium størrelse blir de perfekte.