Panerte Scampi med søtlig chilisaus

4 personer

800g rå scampi
2ss oystersauce
2ss fishsauce
2 fedd hvitløk
1dl hvetemel
2 sammenpiskede egg
2dl brødkrumme
1l soyaolje
salt
4dl ris

Tin scampiene og rens dem. Behold skallet på halen, det er greit å holde i når scampiene er fritterte.
Finhakk hvitløk og bland sammen med oystersauce og fishsauce. Hell sausen over scampiene og la de marienere i noen minutter. Vend en og en scampi i mel så i sammenvispet egg og til slutt i brødkrumme. Varm opp sayaoljen til 180grader og fritter 5-6 stk av gangen til de er lysebrune. La dem renne av seg på et kjøkkenpapir og salt de lett. Serveres med ris og søtlig chilisaus.

Søtlig Chilisaus
1/2 dl mild rød chili, hakket
2ss hakket hvitløk
1dl vann
2ss honning
2ss sukker
2ss klar eddik, 7%
2ss fishsauce
2ss oystersauce
2ts maisenna