Parmesanchips med syltede tomater og parmaskinke
Dette er deilig fingermat som er superlett å lage.
250 g parmesan
300 g pomamore
200 g parmaskinke
rapsolje
Finrasp parmesanen og bruk en liten rund form til å plassere parmesanen i et tynt lag på et stekebrett med et lett oljet stekepapir. Dytt parmesanen litt ned med en skje slik at den får en jevn høyde. Sett inn i stekeovnen på 175° C i ca 2 1/2 minutt.
Parmesanen skal bare såvidt smelte. Ta den ut og la den kjølne litt før du tar den over på et fat. Nå kan du enten forme parmesanchipsen med en krumkakeform og fylle den med pomamore og parmaskinke, eller ha det samme fyllet på og brette den som en taco når du er klar til å spise. På bildet har jeg anrettet det klar til tacoløsningen.
Før du legger fyllet på parmesanchipsen er det best å la noe av hvitløksoljen renne av tomatbitene. Pomamore fant jeg i ostedisken på min lokale Ica butikk.
Dette er en en god Italiensk rett som trenger en god Italiensk vin til. Jeg har, med stort hell, smakt Barbera d’Alba Vigna Erta 2009 og Villa Cafaggio Chianti Classico 2009 til.
Begge vinene har en friskhet og fylde som komplementerer denne retten på en fin måte.