Pasta med trøffelsaus
Forrige helgs herremiddag startet med denne forretten. Etter at alle hadde slikket tallerkene rene, var det vanskelig å se for seg hvordan neste rett kunne bli like god eller bedre! Men både torskeloinen, andebrystet og sitronpannacottaen gjorde middagen til en fest for smaksløkene.
til 6 personer
fersk pasta
400 g durumhvete
5 egg
salt
olivenolje
Ha durumhveten i en bolle, grav en fordypning i midten av melet og ha i et egg i fordypningen. Hvisp inn egget med en gaffel. Når det er blandet godt inn er det bare å fortsette med ett og ett egg til alle er brukt. Bruk hendene til å kna deigen godt til en jevn og rund klump. Bruk gjerne litt mel på benken og hendene så deigen ikke sitter fast. Ha et stykke plastfolie rundt deigen til slutt og legg den i kjøleskapet en times tid.
saus
10 g fersk hvit trøffel
20 g fersk sort trøffel
4 dl kyllingkraft
250 g parmesan
1/4 dl portvin
1/4 dl fløte
2 sjalottløk
1 pakke skogsbacon
salt og pepper
smør
Hakk sjalottløk i fine biter og fres inn smøret i en sausepanne. Ha i kyllingkraften, portvinen i og gi det et forsiktig oppkok. Riv godt med parmesan og all den trøffelen du har råd til inn i sausen. Rør jevnt i sausen mens den står på svak varme til den tykner noe. Hvis sausen blir for tynn fortsetter du bare å finraspe parmesan i.
Nå er det på tide å ta ut deigen fra kjøleskapet og kjevle passe i avlange stykker, før du valser hver enkelt gjennom en pastamaskin. Først på det tykkeste, så en gang til ett hakk tynnere. Til slutt kjører du den gjennom tagliatelle deleren. Kutt baconet i passe stykker og stek i en panne.
Kok opp 3 liter vann med ca 3 ts salt og litt solsikkeolje i. Det tar omtrent 3-4 minutter å koke pastaen. Når den er al dente helles det varme vannet av og pastaen skylles raskt i kaldt vann. Anrett straks pastaen i en skål over trøffelsausen. Rasp gjerne litt hvit trøffel over til slutt.
En himmelsk rett!
Marcel Deiss Engelgarten 2010
Det ble det full klaff med denne flotte vinen fra Alsace. Simpelthen en fantastisk match! Fyldigheten og friskheten i denne modne vinen fremhevet og gav retten en ekstra dimensjon. Mer er det ikke å si om dette, det må bare oppleves!
1 kommentar
Legg til kommentar Avbryt svar
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.
Dette er en rett for de som virkelig liker salt mat!!
Var umulig å spise og måtte lage det på nytt 🙁