Portobello-sopp i skinke og hvitløk

4 portobello-sopp
4 ss extra virgin olivenolje
2 hvitløksfedd
12 skiver parmaskinke
fersk timian
salt & pepper

Legg soppen med hatten opp og skjær den i 1,5 cm tykke staver. Skjær bort den svarte skiven under hatten. Finkutt og mos hvitløken med bredsiden av en kniv og bland den sammen med olivenoljen i en liten bolle. Vend soppen godt i blandingen. Legg skinkeskivene på en fjøl. Legg så på en soppskive, timian, pepper og litt salt over og rull det hele sammen.

Formvarm ovnen på 225º. Legg soppskivene i en ildfast form, dryss litt olivenolje over (soppen vil trekke til seg smak og fett fra skinken og olivenoljen), og sett formen i ovnen. Soppen skal være godt stekt og sprø, men ikke svidd, så stå klar ved ovnsdøren. Når det begynner å sive væske ut av soppen, er det dags. Det tar ca. 10 min.

Vinforslag til denne retten er: Matrot Bourgogne Chardonnay 2010

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: