Portobello-sopp i skinke og hvitløk
4 portobello-sopp
4 ss extra virgin olivenolje
2 hvitløksfedd
12 skiver parmaskinke
fersk timian
salt & pepper
Legg soppen med hatten opp og skjær den i 1,5 cm tykke staver. Skjær bort den svarte skiven under hatten. Finkutt og mos hvitløken med bredsiden av en kniv og bland den sammen med olivenoljen i en liten bolle. Vend soppen godt i blandingen. Legg skinkeskivene på en fjøl. Legg så på en soppskive, timian, pepper og litt salt over og rull det hele sammen.
Formvarm ovnen på 225º. Legg soppskivene i en ildfast form, dryss litt olivenolje over (soppen vil trekke til seg smak og fett fra skinken og olivenoljen), og sett formen i ovnen. Soppen skal være godt stekt og sprø, men ikke svidd, så stå klar ved ovnsdøren. Når det begynner å sive væske ut av soppen, er det dags. Det tar ca. 10 min.
Vinforslag til denne retten er: Matrot Bourgogne Chardonnay 2010
4 kommentarer
Legg til kommentar Avbryt svar
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.
Og hvilken vin passer til denne retten?
Hei Inger.
Jeg ville ha prøvd en Matrot Bourgogne Chardonnay 2010 (4483701). Den er frisk med et hint av eik som skulle gå fint til soppen, skinken og timianen.
Mvh,
Jørn
Hei jeg har tenkt å servere som forret sopp med hvitløk, og persille stekes i snegle former, deretter en tomat suppe,så fyllt svine filet med grønnsaker siden en moden brie og til dessert hadde jeg tenkt store marengs en til hver med pisket krem på toppen og dekorere det hel med forskjellige frukter
Hvilken viner ville du anbefale med stor takk Jan
Hei Jan.
Du nevner ikke budsjettet ditt, men her er et forslag til hva jeg ville ha valgt 🙂
Til sopp med hvitløk og persille ville jeg ha valgt en Turgy Réserve Selection Blanc de Blancs (V# 5813201),
til tomatsuppe Hexamer Weissburgunder Trocken 2014 (V# 5093001),
til svinefilet Sato Pinot Noir 2013 (V# 1694701)
til brie en forfriskende øl, Oslo Mikrobryggeriet IPA (V# 3566302)
til marengs med frukter Erpacrife Moscato Metodo Classico 2010 (# 1464301)
Lykke til med måltidet 🙂
Jørn