Potetsalat
1 kg mandelpoteter
3 stk vårløk
1 neve finhakket gressløk
2 1/2 dl seterrømme
2 1/2 dl majones
2 ts estragon
1 sitron
Salt og hvitt pepper
Vask og kok 2 kg potetene «al dente» (kjernen skal så vidt være hard). Tøm av vannet og ta forsiktig av skallet. Dette bør rives av og ikke skjæres. Da beholder du den beste smaken og næringsstoffene. La potetene dampe av seg og avkjøle i romtemperatur.
Rør sammen seterrømme, majones, estragon, saften av en sitron (smakes til), pepper og salt. Salt skal alltid smakes til.
Skjær opp vårløken og gressløk og ha i blandingen. Hvis den blir for tykk kan den justeres med litt sitronbrus eller sprite.
Potetsalaten kan bli ekstra god hvis du har noen dråper trøffelolje i.
2 kommentarer
Legg til kommentar Avbryt svar
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.
Hei…!
Oppskriften på potetsalat som her vises, høres ut som å være god. Hvor mange personer er så denne oppskriften beregnet til? Selv skal jeg ha spekeaften med 8-10 personer, og lurer derfor på hvor mye jeg bør øke, om det ikke skal bli for lite. Håper på hurtig tilbakemelding. Takk i såfall!
Hilsen Jan Reidar
Hei Jan Reidar.
Alle oppskrifter er beregnet til 4 personer om ikke annet er oppgitt. Hører gjerne fra deg igjen etter du har prøvd oppskriften 🙂
Mvh, Jørn