Potetsuppe
Denne potetsuppen er mektig god, enten du har den som forrett eller hovedrett. Med den fine blandingsvinen, Rall White, fra Sør Afrika, har du et perfekt lite måltid å glede deg over.
til 6 personer
600g poteter
300g sellerirot
2 store purrer
5 dl vann
1 buljongterning
1 kvist fersk timian
1 laurbærblad
3 dl hvitvin
3 dl matfløte
1 pk bacon
noen dråper hvit trøffeloje
salt og pepper
Skjær poteter og sellerirot i små biter. Vask purren godt , del på langs og grovkutt. Legg purreløk, seller og poteter i en kjele sammen med vann, buljongterning og krydderet. Kok til grønnsakene er møre, ta ut krydderet.
Mos det hele gjennom en finmasket sikt til purè, eller bruk en stavmikser for å oppnå det samme. Kok alt opp en gang til med hvitvin, trøffelolje og matfløte. Smak til med en god del salt og pepper.
Stek bacon, kutt i små terninger og ha i suppen som garnityr helt til slutt.
Rall White 2014 er en vin som jeg har gledet meg over ved flere anledninger. Også til denne lett fyldige potetsuppen var den en flott følgesvenn med sine smaker av honningmelon, tropiske frukter men samtidig med en friskhet. Smaskens kombinasjon!