Reinsdyrsteik med sellerirotpurè
700g reinsdyrsteik
poteter
gullerøtter
rødløk
rødvin
usaltet smør
aromasopp
sellerirot
Gni steiken godt inn med salt og pepper og ha den i romtemperatur i et par timer før den brunes godt i en stekepanne med godt smør. Skjær opp gullerot i terninger, løk i grove stykker og legg i dyp stekebrett, fyll på med litt vann og sett under steken som skal på rist midt i ovnen på 180 grader til termometeret viser 60grader. Ta steken ut og hvil i 15minutter.
Saus
Skjær opp rødløken i grove stykker og fres opp i stekepannen med olivenolje. Hell på en god slant rødvin og kok inn (reduser) til det halve. Ha i oksekraften og la det småkoke i en halvtime. Ta to skjeer av kraften/avkoket etter steiken i ovnen, smak til med pepper og salt (hvis det trengs). Bland inn 2 ss usaltet smør i sausen like før servering.
Sellerirot
Kok 500g sellerirot (skåret i terninger) i vann og melk til det er mørt (25 min) Sil av kokevannet, og kjør den med 1dl fløte og 50g smør i en food processor. Smak til med salt og pepper, og tilsett gjerne litt trøffelolje.
Poteter
Skrubb og skjær poteten i båter og legg i en langpanne med olje og salt. Finkutt Timian, Rosmarin og Hvitløk og ha i med potetene. Sett i ovnen på 180 grader i ca 40min.
Aromasopp
Kutt soppen i to og bland sammen med soyasaus og kesam kesap. La stå en times tid før den freses godt på pannen.
Vinforslag; Rioja Alta Gran Reserva 904 1995