Sainte Epine 2009
Domaine Romaneaux er en liten familiedrevet gård med totalt 8 hektar vinmark, hvor kun 1 hektar blir til rødvinen Sainte Epine. Gården ligger på høyre bredd av Rhône-dalen, midt imot Hermitage Hills.
Jorden her har alltid vært anerkjent som en av de beste områdene for vinproduksjon, og med 100 år gamle vinstokker og tradisjonelle produksjonsmetoder lager Hervé strålende viner.
Maserasjonen for Sainte Epine varer i 15 dager ved lav temperatur, uten å destemme frukten (tradisjonell metode i nordlige Rhône). Vinen gjæres i rustfri stål og modnes i Franske eikefat (228 liter) i 8 mnd. Vinen tappes så på flaske uten filtrering. Hervé mener selv at vinen best drikkes ung, ca et år etter tapping på flaske.
En insmigrende smak av bjørnebær, lakris og krydder, myke, fine, myke tanniner og lang sval ettersmak. 2009 årgangen har større kompleksitet og mer insmigrende frukt enn 2007 årgangen.
Denne smakte utmerket til andebryst med olivensaus.
Gode årganger; 2001, 2003, 2005 og 2009.
Drue; 100% Syrah
vinmonopolet 324.- kr (v# 4813601)
tidligere smakt;
Saint Epine 2007
Alle Souhauts viner selges faktisk på Vinmonopolet:
Domaine Romaneaux-Destezet 2007
La Souteronne 2009
Souhaut Syrah 2009
Souhaut Saint-Joseph 2008