Salma tartar
Denne retten, innsendt av Jana Mayorova, er den andre av mine tre uttak til delfinalen til Salma Chef konkurransen 2012. Gratulerer!
70 g Salma laks per person
1/2 agurk
3 ss finhakket frisk oregano
1 ss finhakket frisk chili
1 stor finhakket sjalottløk
1 ss sesamfrø
5 ss kikkoman soya
5 ss sesamfrø olje
Skjær laksen i tynne skiver og hakk den fint. Tilsett finhakket oregano, sjalottløk, sesamfrø og agurk. Bland sammen soya, sesamfrø-olje og chili. Hell marinaden over SALMA blandingen.
2 dl sushiris (Nishiki)
2,5 dl vann (litt mer enn opprinnelig oppskrift)
riseddik mix
2 ts sukker
1,5 ss riseddik
Vask risen godt under kaldt, rennende vann. Kok opp risen med vannet, senk varmen og ha på et lokk og la risen småkoke i ca 10 minutter. Avkjøl risen i en bolle (ikke metall) og hell over riseddik mix 2. Rør godt sammen.
Fyll først en ringform (10cm) med 3cm med ris, trykk risen forsiktig flat og legg lakseblandingen over. Ta av ringformen og server med lakserogn.
Mitt drikkeforslag til denne retten er den fantastisk gode, Scätzel Nietsteiner Pettenthal Riesling Trocken 2010.
Les Aase Jacobsens (Aperitif) smaksnotater på denne vinen.