Sitronsjokoladekjeks

175 g smør
300 g sukker
1 egg, vispet
350 g hvetemel
25 g mørk sjokolade
1 sitron

Denne oppskriften er ikke vanskeligere enn at min eldste sønn, Emil på 14 år, gjorde det hele på egen hånd. Resultatet kan sees på bildet, og kjeksene smakte utmerket.

Rør smør og sukker sammen i en bolle til massen er lett og luftig. Rør inn egget i den kremete blandingen, litt av gangen. Sikt i melet og bland godt til du får en myk deig. Ta halvparten av av deigen over i en annen bolle, og rør inn den smeltede og avkjølte sjokoladen. Rør revet sitronskall inn i den andre halvparten av deigen. Kjevle ut de to deigene i to like store stykker på hvert sitt bakepapir. Legg sjokoladedeigen oppå sitrondeigen. Rull de sammen til en pølse og legg i kjøleskapet til deigen er fast og fin.

Skjær rullen i passe store stykker og legg de flatt på et stekebrett og sett de inn i den forvarmede ovnen på 190°C i 20min, eller til de er lyst brune. Avkjøles. Det blir ekstra godt med et godt og kaldt glass melk til.