Sjokolade- og bærpavlova

marengsbunn
6 eggehviter
300 g sukker
3 ss kakaopulver
1 ts rødvinseddik
50 g mørk sjokolade

pynt
5 dl kremfløte
300 g bringebær
300 g jordbær
3 ss grovrevet mørk sjokolade

Pisk eggehviten til den danner silkemyke topper, pisk inn sukkeret en spiseskje av gangen til marengsen er stiv og blank. Sikt kakaoen over, ha i eddiken og den hakkede sjokoladen.

Vend forsiktig inn alt sammen til kakaoen er blandet godt inn. Sett stekeovnen på 180° og legg marengsmassen på et stekebrett med bakepapir i en tykk sirkel og glatt til kantene og toppen. Dytt det hele inn i ovnen og skru ned varmen til 150° og stek i 1-1,5 timer.

Når den er ferdig skal den se sprø ut langs kanten og tørr på toppen, men når du trykker den på midten skal den være myk og litt fuktig. Skru av stekeovnen, sett døren på klem og kjøl marengsbunnen helt ned.

Før servering vendes bunnen opp ned på et fat. Pisk kremfløten og legg et tykt lag over marengsbunnen, strø bærene over og grovriv sjokoladen over til slutt.