Soyamarinert laks med syltede grønnsaker
300 g salmalaks
2 ss sukker
2 ss salt
Bland salt og sukker og vend ørretfileten i blandingen. La fisken sukre/salte seg i 15 minutter. Vask av saltet/sukkeret og skjær fileten i 1cm tykke skiver. Pensle med soyamarinaden og la det marinere i 10 minutter. Hold gjerne kaldt i kjøleskapet til servering.
Anrettes på en salat med syltede grønnsaker og litt soyamarinade.
Soyamarinade/saus
1 dl ketjap manis
1/2 lime, saften og revet skall
1 ts revet fersk ingefærrot
1 ts finhakket chili
1 ss hakket frisk koriander
1 ts finhakket hvitløk
2 ss vanlig soyasaus
1 ts sesamolje
Syltede grønnsaker
200 g assorterte harde grønnsaker som gulrot, løk, bønner etc.
blandet salat
Marinade
1 dl klar 7% eddik
1 dl sukker
1 dl vann
5 skiver ingefærrot
1 sitrongress
1/2 chili
2 ss fishsauce
2 ts sesamolje
Start med å skrelle grønnsakene og skjær dem i små biter. Kok opp alle ingrediensene i marinaden og hell den varm over grønnsakene. La dem marinere til de blir kalde.
Vionforslag; Koehler-Ruprecht Kallstadter Saumagen Riesling Auslese Trocken 2007